Reput ja rinkat

Meiltä löytyy kaikenlaiset reput ja rinkat aina päiväretkistä useamman viikon vaelluksille. Meidän kantolaitteita löytyy jokaiseen käyttöön, esimerkikisi Särmä rynnäkköreppu on oiva reppu lentokoneeseen käsimatkatavaraksi. Reppuja ja rinkkojakin olisi myös armeijan ylijäämänä, eli taattua laatukamaa. Armeijaylijäämäiset käytetyt rinkat ovat laadukkaita, mutta halpoja rinkkoja. Diili, joka kuulostaa ehkä liiankin hyvältä. Näytä koko ryhmäkuvaus

Tuoteryhmät

Meiltä löytyy kaikenlaiset reput ja rinkat aina päiväretkistä useamman viikon vaelluksille. Meidän kantolaitteita löytyy jokaiseen käyttöön, esimerkikisi Särmä rynnäkköreppu on oiva reppu lentokoneeseen käsimatkatavaraksi. Reppuja ja rinkkojakin olisi myös armeijan ylijäämänä, eli taattua laatukamaa. Armeijaylijäämäiset käytetyt rinkat ovat laadukkaita, mutta halpoja rinkkoja. Diili, joka kuulostaa ehkä liiankin hyvältä.

Varustelekan omasta tuotannosta tarjolla on reppuja ja rinkkoja Särmä sekä Jämä -tuoteryhmistä.

Repun ja rinkan yleensä määrittää niiden koko. Tässä mielessä valikoimamme on erittäin laaja, koska reppujen ja rinkkojen koot vaihtelevat jostain ihan muutaman litran kokoisista narurepuista ihan todella isoihin yli 100 litran rinkkoihin. Rinkkoja löytyy myös tukirangalla sekä ilman sellaista.

TILAVUUS

Kuten todettua, reppuja ja kantolaitteita on monenlaisia ja kokoisia eri käyttötarkoituksiin. Reppujen ja rinkkojen koot ilmoitetaan yleensä litroina ja ne voidaan jakaa silleen karkeasti seuraaviin luokkiin:

  • 15-20 litran reput soveltuvat hyvin esimerkiksi koulurepuiksi tai yleiseen käyttöön
  • 20-45 litran repuissa alkaa olemaan tilaa niin lyhyille kuin pitkillekkin kokopäiväretkille. Tämä myös mukavan kokoinen reppu lentokoneeseen käsimatkatavaroihin.
  • 50-65 litran reppu tai rinkka sopii lyhyille esimerkiksi 3 päivän vaelluksille
  • 70-100+ litran rinkat ovat hyvä valinta viikon tai pidemmille vaelluksille

Toki repun tilavuuden tarve on jokaiselle yksilöllistä. Jotkut kokeneemmat eräilijät tietävät tarkasti omat tarpeensa tietyn pituisille retkille ja kokemuksen kautta jokainen löytää itselleen sopivat vermeet. Yllä oleva lista on kuitenkin hyvä suuntaa antava ohjenuora, jos kantolaitteen valinta mietityttää.

RETKEILY & VAELLUS

Retkeilyä tai vaellusta varten repun tai rinkan istuvuus on elintärkeää, koska kun selässä on painoa yhtä paljon kuin kävellen kuljettavia kilometrejä, niin on muuten mukavaa kun ei rinkka hierrä lantiosta tai paina liikaa hartioita. Ja miksikään välineurheilijaksi ei itseään tarvitse soimata, vaikka tässä asiassa panostaisikin laadukkaisiin välineisiin. Kerran panostamalla laadukkaaseen kantaumukseen saa siitä vuosien hyödyn, koska laatu kestää.

Jos retkeily ja vaellus kiinnostaa aiheena enemmänkin, niin katso meidän juurikin eräilylle omistettu kategoria.

Loading...