Tästä kategoriasta löytyvät kaikki anatomiset rinkat. Anatominen rinkka tarkoittaa sellaista mallia, jossa jäykisteenä toimii sisäinen alumiiniranka, jonka ympärille kantojärjestelmä on rakennettu. Se mukailee kehon liikkeitä, jotta kantaminen olisi huomattavasti mukavampaa. Anatomisen rinkan tultua markkinoille se on vahvasti syrjäyttänyt putkirinkan käyttöä ja hyvien ominaisuuksien vuoksi sitä yleensä suositellaan käytettäväksi alottelijoille, jotka miettivät että pitäisikö hankkia putki- vai anatominen rinkka. Näytä koko ryhmäkuvaus

Tuoteryhmät

SE YLEISIN RINKKAMALLI

Tästä kategoriasta löytyvät kaikki anatomiset rinkat. Anatominen rinkka tarkoittaa sellaista mallia, jossa jäykisteenä toimii sisäinen alumiiniranka, jonka ympärille kantojärjestelmä on rakennettu. Se mukailee kehon liikkeitä, jotta kantaminen olisi huomattavasti mukavampaa. Anatomisen rinkan tultua markkinoille se on vahvasti syrjäyttänyt putkirinkan käyttöä ja hyvien ominaisuuksien vuoksi sitä yleensä suositellaan käytettäväksi alottelijoille, jotka miettivät että pitäisikö hankkia putki- vai anatominen rinkka.

Rinkan pakkaus vaelluksille on oma taitolajinsa ja sen todella taitaa vasta kokemuksen kautta, kun oppii tietämään miten paljon ja mitä tavaraa tarvitsee mitenkin pitkille reissuille. Anatomiset rinkat ovat suunniteltu siten, että kaikki matkassa olevat tavarat ja varusteet tulisi saada mahdutettua rinkan sisälle. Tämä syystä, että silloin painopiste on oikea, eikä kantokokemus muutu raskaammaksi. Harvoin kuitenkaan esimerkiksi rinkan ulkopuolella oleva kevyt makuualusta pystyy ketään horjuttamaan suuntaan taikka toiseen, mutta pussien, taskujen tai muun härpäkkeen roikkumaan jättäminen voi alkaa jossain tuntumaan kilometrien kertyessä.

Rinkan pakkamisessa on muutenkin hyvä pyrkiä pakkaamaan painavimmat tavarat mahdollisimman lähelle selkää ja suurinpiirtein hartoiden korkeudelle, eikä ainakaan sinne ihan pohjimmaiseksi. Pohjakerroksesta puheenollen, sinne on järkevää laittaa esimerkiksi makuupussi, koska se on usein kokonsa puolesta kuin tehty sille paikalle ja lisäksi se on varusteiden kevyemmästä päästä. Kun jo päätelläkkin voi niin keveimmät varusteet on suositeltavaa laittaa rinkan ulommaisiin osiin ja yläläppään. Nämä yksinkertaiset säännöt kun pitää mielessä, niin pääsee jo hyvin alkuun ensimmäisille vaelluksille. Niiden jälkeen alkaakin vaellusta harrastaville tuttu tauti, eli “grammanviilaus”.

Berghaus on brittiläinen sotilasrinkkavalmistaja, joiden malleja ja niiden kopioita on kanniskeltu ympäri maailmaa. Crusander III 90+20 on uusittu versio legendaarisesta mallista. Rinkasta löytyy kaikki herkut PALS-kiinnistypaikoilla ja juomarakkolokeroilla. Kantomukavuus olisi myös huippuluokkaa.

Loading...