Roadtrippailu

Jaa Facebookissa Jaa Facebookissa

Tässä jutussa esitellään automatkailun ihanuutta kolmen aika erilaisen roadtrippailijan silmin. Hyppää kyytiin!

Globaali pandemia paskoi monen maailmanmatkaajan suunnitelmat pitemmäksi aikaa, ja kaukomaihin lentely on muutenkin kokenut inflaatiota viime vuosina. Ei ole ihme, että yhä useampi etsii elämyksiä Suomen rajojen sisäpuolelta. Ja kyllähän meillä nähtävää riittää, eikä tarvitse mennä edes kovin pitkälle. Matkaan voi lähteä vaikka junalla, jalan tai pyörällä, mutta jos haluaa mennä kotiseudun ulkopuolelle, on auto varsin näpsäkkä vaihtoehto.

Automatkailun ihanuus ja kurjuus

Auton eduksi on luettava, ettei grammoja tartte viilailla läheskään samalla tavalla kuin patikoidessa. Mukaan voi siis ottaa jopa liikaa ryönää, ja rahaa säästyy, kun hyperkevyt tarkoittaa usein myös hyperkallista retkeilyvarusteista puhuttaessa. Tämä tarkoittaa, että esmes armeijaylijäämä on erinomainen vaihtoehto automatkailijoille. Se on kestävää ja kivan hintaista, mutta kevyttä se ei useinkaan ole, mikä ei autossa haittaa.

Pickup-mies pakkaamassa autoaan

Pakkaaminen on myös helppoa, kun auto ei ergonomiasta piittaa. Toki painavimmat pakaasit kantsii laittaa alimmaisiksi ja särkyvät erilleen.Jos auto on pieni tai matkalaisia paljon, niin tavaramäärää ja pakkaamista joutuu miettimään enemmän. Suksiboksit ja tavaratelineet helpottavat kummasti. Oli tilaa tai ei, turhaa kampetta ei kannata mukana rontata.

Vaikka autoilu on julkista liikkumista vapaampaa, bilikallakaan ei pääse (eikä saa mennä) joka paikkaan. Mutta luontoretkeilykin onnistuu autolla, kun vedät kaaran parkkiin ja jatkat matkaa jalan.

Katto pään päälle

Majoittumisen suhteen automatkailijoilla on melkoisesti vaihtoehtoja. Helppoutta hakeville on monentasoisia hotelleja, motelleja, B&B:tä ja muita maksullisia optioita sekä sukulaisten ja kavereiden luona lonnimista. Matkaan voi lähteä myös asuntoautolla tai hilata alitehoisella ruttelolla jotain hervotonta lasikuitukopperoa muiden riemuksi. Näitä ei sen enempää, kun karavaanaritouhu on ihan oma juttunsa.

Mies nukkuu auton takaosassa

Varsinaisia retkeilyvaihtoehtoja on sitten karkeasti kaksi. Nuku autossa tai auton ulkopuolella jonkinlaisessa majoitteessa. Autossa goisaamista helpottaa se, että sun jalat mahtuu sinne. Tilava takapenkki, pakun tavaratila tai pickupin lava mahdollistaa melko mukavat olot. Pakuun saa mahtumaan jopa pari telttasänkyä ja homma paukahtaa glampingin puolelle. Jos tilaa ei ole tai on saatanan kuuma, ota mukaan teltta, riippumatto tai avomajoite tarpeen, kelin ja matkailijamäärän mukaan. Helvetillisellä helteellä autossa nukkumisesta ei tule mitään.

Ihan mihin tahansa ei ole luvallista majoittua, joten selvitä, mitä saa ja mitä ei saa tehdä siellä missä liikutkin, ettei majoitus vaihdu valtion hotelliin. Äläkä varsinkaan majoutu minkäänlaiselle ajoväylälle tai sen kaltaiselle, ettei joku vetäise epähuomiossa rekalla yli.

Nukkuvehkeet

Koska vuodenajat ja keli määräävät varusteitasi melko paljon, muuta yleispätevää ohjetta ei voi antaa kuin, että nuku olosuhteiden edellyttämällä tavalla. Makuupussi on se yleisin vaihtoehto, mutta jos on kuumaa, niin ohutkin sellainen voi olla melkoinen hikihelvetti. Ohut huopa tai pelkkä lakana voi olla silloin parempi valinta. Pään alle voi halutessaan ottaa ihan oikean tyynyn, koska kyytiin mahtuu, mutta huppari, pusero tai muu sellainen ajaa kyllä asiansa. Makuualusta voi olla myös fiksu valinta, mikäli pehmeää penkkiä tai kenttävuodetta ei ole.

Syödäkin pitää

Ravinnon suhteen vaihtoehtoja on paljon. Ota mukaan omat eväät tai syöskentele matkan varrella tai yhdistele näitä sopivasti. Teet miten teet, niin mukana kantsii kuljettaa juotavaa joka tapauksessa. Vettä siis. Tai sitten vedenpuhdistukseen sopivat välineet. Viinaksia kantsii juoda rajoitetusti ja vasta perillä. Silloinkin kun kaveri ajaa, kun sekään ei välttämäti halua kuskata apinalaumaa ympäri Suomea.

Mies syö purkkiruokaa auton takaosassa

Jos tykkäät omista ruoista, varaa mukaan ruokailuun tarvittavat vehkeet. Trangia tai joku muu retkikeitin on hyvä olla matkassa, koska kesäkuumalla avotulikokkaus ei aina ole sallittua. Lyhyemmillä reissuilla voi toki vedellä kylmiä eväitä. Ja kantsii pitemmillä reissuillakin olla mukana jotain helposti ajon aikana syötävää. Kuumalla ilmalla kylmälaukku on varteenotettava vaihtoehto, mikäli mukana on pilaantuvia juttuja. Ja juomatkin pysyy viileinä.

Kalut pakkiin

Autossa kantsii olla mukana riittävästi työkaluja, sillä koskaan ei tiedä mitä matkan varrella voi sattua. Nykyautojahan ei korjaa tavallinen kuolevainen, joten moottorin ropaamiseen ei kovin monen tarvitse varautua. Mutta renkaan vaihtoon tarvittavat vehkeet on syytä olla matkassa. Ja kirves ja saha, jos pitää raivata tieltä myrskyn kaatamia puita jossain Perähörkkölän pikkuteillä. Puukko on myös aika ehdoton, ja hyötyä voi olla myös lapiosta, monitoimityökalusta, otsalampusta, vahvasta narusta ja monesta muustakin. Käy läpi mahdolliset katastrofit ennen matkaa ja pyri varautumaan niihin etukäteen mahdollisimman hyvin.

Kantolaitteet

Särmä iso rynnäkköreppu ja Skrama auton etupenkillä

Automatkailija ei tarvitse kallista rinkkaa, kun istuvuutta, kestävyyttä ja ergonomiaa ei tarvitse sen suuremmin pähkäillä. Mikä tahansa tavaroiden painon kestävä laukku on hyvä. Varsinkin keikkalaukut on erinomaisia optioita. Toki jos yhdistät autoiluun vaeltamista, niin rinkka ja/tai päiväreppu ovat fiksuja valintoja retkeilyvarusteille.

Loput vehkeet reissun mukaan

Mies ja retroreppu

Varusteita voi listata rajattomasti, mutta kaiken kattavaa listausta ei silti saa. Oleellista on suunnitella varusteluettelo omien mieltymysten ja tarpeiden mukaan ja jättää kaikki turha pois. Lyhyiltä autoreissuilta tuskin voi unohtua mitään korvaamatonta, mutta parin viikon matka halki Suomen vaatii enemmän suunnittelua. Vaihtovaatteet, hampiharja ja pyyhe nyt ainakin on hyvä ottaa mukaan aina yön yli kestäville reissuille.

Me esitellään tässä lopussa yksi automatkailija viikossa kolmen viikon ajan. Kullakin on erilaiset visiot siitä, miten reissussa pärjää. Kaikkia neuvoja ei kantsi ehkä ottaa kirjaimellisesti.

4x4 Country boy

Pickup-mies syömässä kuivalihaa

Outlaw country soimaan, paras ruutupaita päälle, pickuppi alle ja on the road again! Nelivetoisella lava-autolla pääsee minne tahansa ja monesta paikasta pääsee vielä poiskin. Autoilun voi yhdistää patikointiin, metsästykseen ja kalastukseen kurjemmallakin kelillä, kun pickup ei ihan helpolla jää jumiin. Jos jää, niin tarvitaan traktoria. Mihin tahansa ei siis kannata eikä myöskään saa yrittää. Pysy siis pois syvistä vesistöistä, luontopoluilta ja ihmisten pihoilta ja kielletyistä laaksoista. Mutta ne kuppaiset ja kuoppaiset sivupolut ovat avolavamatkaajan valtateitä. Siellä sielu lepää ja sisäelimet saa kyytiä.

Mitä mukaan ei mahdu, se on turhaa. Matkatavaratetristä ei tarvitse liiemmälti pelata. Ottaa vaan mukaan sopivan määrän keikkalaukkuja. Jos väsyttää, lavalle mahtuu goisaamaan lavan pituudesta riippuen joko hyvin tai siedettävästi. Jos se ahdistaa, tavaratilaa piisaa vaikka mimmoiselle teltalle ja kesäkeittiölle.

Jos lähdet kunnon erämaateille jumalan selän taakse, kantsii varautua siihen, että jotain hajoaa. Ja on hyvä olla suunnitelmat selvillä sen varalle.

Jos ei erkane autosta kovin pitkälle, ei tarvitse liikoja tavaraakaan. Ja sitten kun elämä tien päällä väsyttää. Take me home, country roads!

Maailmanlopun matkaaja

Maailmanlopun matkaaja autossaan

Kesät kuumenee, säät ääripäistyy ja kulkutaudit jyllää. Haiskahtaa siltä, että lähtölaskenta on alkanut. Tämä ei ole enää lomaa vaan sotaa, jonka ensimmäinen sääntö on, että vain vahvimmat ja fiksuimmat selviävät. Siksi alla on lujaa laatua idästä ja mukana vain mitä bugout bagiin mahtuu. Loput voi keräillä matkan varrelta.

Asvalttisoturi pakkaa kevyesti, sillä matkaa ei varata kalenteriin, vaan liikkeelle lähdetään aina ennen kuin on liian myöhäistä. Ja selviytymisen kannalta oleelliset vehkeet pidetään uskollisen kulkuneuvon sisällä valmiina.

Missä ihmisiä, siellä vihollisia, joten pysyttele pois silmistä, pois tähtäimestä. Nuku syrjäisissä paikoissa autossa, valmiina lähtemään liikkeelle. Sääntö numero kaksi on, että nopeat zombit huonokuntoisen kulkijan nappaa. Pukeudu joustavasti ja käytä kenkiä, joilla liikkuu ketterästi ja pääsee alta pois vikkelästi. Koska maailmanlopussa ei ole ilmastointia, liikaa vaatteita ei kantsi armottomassa autiomaassa käyttää. Merinovilla on mahtavaa, kun kamppeita ei voi pestä enää tuoksusaippualla.

Kun maailma romahtaa, niin pyssyt tulevat mukaan peliin. Pidä huolta, että sulla on enemmän tulivoimaa kuin vihulaisilla ja riittävästi taskuja lippaille. Pieni reppu on ihan ehdoton juttu keräilyreissuille. Sääntö numero neljä on, että iso veitsi ratkaisee isot ongelmat. Entä sääntö numero kolme? Unohda se ja laadi omat sääntösi!

Pelkoo ja inhoo Lahes

Fear and Loathing in Lahti

Mä olin jossain Hollolan liepeillä, kun visiot kirkastuivat. Ei mitään hyttyshelvettiä jossain vitun skutsissa, vaan kaupunkiloma Suomen ainoassa ja oikeassa Sin Cityssä. Avoauto alle ja etsimään totuutta, joka on kuin helvetin iso… kiiluvasilmäinen sähköjänis taivaanäärelässä. Karvainen ja paskoo sun päälle, mikäli ennättää. Sekä syö sun astraaliporkkanat. Mulkku.

Entäs ne matkatavarat? Ehkä niitä on. Ehkä ei ole. Ainakaan ei paljoa ole. Kaupunkilomailija ei ole systeemin vanki, vaan matkustaa kevyesti. Vapaus mennä ja tulla miten huvittaa on kuin rommi ilman kolaa. Menee paremmin päähän. Siksi mukana on pelkkä pieni kassi välttämättömille kamoille ja vaatteet, jotka toksisen kameleontin lailla mukautuu ihan kaikkeen.

Avoautotrippailu on parasta aurinkoisella säällä. Silloin energiat virtaa Ley-linjojen mukaan just Lahen motaria pitkin. Ja niitä vastaan on turha tapella. Tuo ahnas peto ei nuku koskaan, ja onneksi se syö sähköistettyjä jäniksiä. Älä anna seikkailujen odottaa. Niiden suututtaminen ei ole viisasta.

Artikkelin tuotteita

Särmä rynnäkköreppu, Musta Särmä rynnäkköreppu, Vihreä Särmä rynnäkköreppu, harmaa
Särmä rynnäkköreppu
Särmä rynnäkköreppu
49.99 EUR
Revisioitu, omasuunnitteinen rynnäkköreppumme on tosi fiksu, käytännöllinen päiväreppu oikeastaan mihin vain siviilikäyttöön - nyssäkkää on helppo litistää tai paisuttaa, se on vikkelä käyttää ja se pysyy aina yhtä särmänä pakkauksena tiukasti mukana. Nyt on hyvää reppua tarjolla!
Terävä Skrama 240, hiiliteräs, nahkatupella, oikea, musta Terävä Skrama 240, hiiliteräs, nahkatupella, oikea, ruskea Terävä Skrama 240, hiiliteräs, nahkatupella, vasen, musta Terävä Skrama 240, hiiliteräs, muovilestalla
Terävä Skrama 240, hiiliteräs
Terävä Skrama 240, hiiliteräs
74.99 - 114.98 EUR
Skrama on raskas, pitkäteräinen eräveitsi metsäkäyttöön – työkalu joka poikkasee, halkaisee ja vuolee vielä kiehisetkin. Jos korvessa täytyy pärjätä yhdellä työkalulla on Skrama aika kova vaihtoehto.
Kuivalihakundi Beef Jerky Original kuivaliha, 150 g Kuivalihakundi Beef Jerky Five Peppers kuivaliha, 150 g Kuivalihakundi Beef Jerky Mild Habanero kuivaliha, 150 g Kuivalihakundi Beef Jerky Hot Naga kuivaliha, 150 g Kuivalihakundi Beef Jerky Smoked kuivaliha, 150 g Kuivalihakundi Beef Jerky Garlic kuivaliha, 150 g Kuivalihakundi Beef Jerky Teriyaki kuivaliha, 150 g
Kuivalihakundi Beef Jerky kuivaliha, 150 g
Kuivalihakundi Beef Jerky kuivaliha, 150 g
12.99 EUR
Sanotaan nyt ihan ekana että tämä on parasta "valmista" kuivalihaa mitä ollaan koskaan maistettu, piste. Lisäksi se tulee verrattain isoissa 150 g pusseissa ja on tehty Suomessa.
Särmä merinohuppari, musta Särmä merinohuppari, Laivastonsininen Särmä merinohuppari, tummanharmaa Särmä merinohuppari, vihreä Särmä merinohuppari, Petrooli (vanha versio)
Särmä merinohuppari
Särmä merinohuppari
149.99 EUR
Maailman paras huppari – sopii lämpimäksi välikerrokseksi tai päällitakiksi rankkaankin säähän silloin, kun on liikkeessä. Kangas on paksummanpuoleista merinovillaa, ja leikkaus jumalainen!
Särmä TST Lääkintämerkki, vihreä-musta (kenttävärit) Särmä TST Lääkintämerkki, punavalkoinen Särmä TST Lääkintämerkki, vihreä-valkoinen
Särmä TST Lääkintämerkki
Särmä TST Lääkintämerkki
4.99 EUR
Tämmösiä simppeleitä lääkintämerkkejä on kyselty meiltä iät ja ajat, nyt lopulta ryhdistäydyttiin ja pistettiin asia kuntoon. Tarrakiinnitteinen, 4 x 4 cm kokoinen kiva pikku läpyskä joka kertoo, että täältä löytyy apu haaveriin. Ovelasti täysvärinen versio toimii myös Sveitsiläisenä hihalippuna!
Särmä Kansan Farkut, siniset
Särmä Kansan Farkut, siniset
79.99 EUR
Meidän henkilökunta pukeutuu lähtökohtaisesti meiltä ostettuihin vaatteisiin. Ainoastaan yksi selkeä poikkeus löytyi: jengi käyttää edelleen farkkuja, eikä meiltä saanut niitä. Nyt korjattiin asia, ja tehtiin Kunnon Hyvät Farkut.
Särmä naisten shortsit
Särmä naisten shortsit
25.95 EUR 49.99 EUR
Vihdoin kivannäköiset, mukavat ja vähän joustavat naisten shortsit kunnon taskuilla. Sopii kesäiseen ulkoiluun ja rentoon oleiluun. Mainittiinko me jo, että näissä on oikeat taskut? Aluksi saatavilla kaikissa väreissä, kunhan se on musta. Jos te tykkäätte näistä, niin värikirjo saattaa jopa laajentua.
Särmä TST RK Open Top lipastasku, M05 metsäkuvio Särmä TST RK Open Top lipastasku, vihreä Särmä TST RK Open Top lipastasku, M05 lumikuvio
Särmä TST RK Open Top lipastasku
Särmä TST RK Open Top lipastasku
34.99 EUR
RK:n muovilippaat ovat yleisimpiä rynnäkkökiväärin lippaita pulleampia, eivätkä tämän vuoksi tahdo sopia useimpiin open-top pikavetotaskuihin. Ratkaisu pulmaan: tämä tasku on suunniteltu varta vasten RK:n lippaille. Ei mitään ruudinkeksimistä, yleisen mallin pohjalta jalostettu tasku Suomen Erityisolosuhteisiin™
Särmä villaflanellipaita, vihreä Särmä villaflanellipaita, punainen Särmä villaflanellipaita, luumu
Särmä villaflanellipaita
Särmä villaflanellipaita
119.99 EUR
Onko flanellipaidat sinun juttusi? Kohta on, jos ei jo ole! Me yhdistettiin kaksi hienoa juttua: villa ja flanelli. Perinteinen sekä sopivan ryhdikäs muotoilu mukavalla leikkauksella ja käsittämättömän hyvä materiaali tekevät tästä paidan, jota haluaa käyttää vähänkään kylmemmillä keleillä joka päivä – ja sitten kesäkuumilla kiroilee kun ei pysty!
Särmä lippalakki verkolla, oranssi
Särmä lippalakki verkolla
Särmä lippalakki verkolla
8.95 EUR 19.99 EUR
Perinteinen rekkakuskin lippis, eli verkolla. Sanokoot mitä kukin sanoo, tavalliselle lippalakille on aina kysyntää. Mitä tahansa halpaa tauhkaa ei kannata ostaa, sillä sen kyllä huomaa käytössä.
Särmä TST Yhdysvaltojen hihalippu, 77 x 47 mm, täysvärinen Särmä TST Yhdysvaltojen hihalippu, 77 x 47 mm, kenttävärit Särmä TST Yhdysvaltojen hihalippu, 77 x 47 mm, aavikkovärit
Särmä TST Yhdysvaltojen hihalippu, 77 x 47 mm
Särmä TST Yhdysvaltojen hihalippu, 77 x 47 mm
4.99 EUR
Hihaan tai muualla olevaan tarrapohjaan kiinnittyvä Amerikan Yhdysvaltojen lippu.
Särmä merinovillapaita, hihaton, musta
Särmä merinovillapaita, hihaton
Särmä merinovillapaita, hihaton
25.95 - 32.99 EUR 32.99 EUR
Perinteinen vaimari on paras aluspaita oikeastaan aina silloin, kun ei ole tarvetta pitkähihaiselle ja t-paitakin olis vähän niin ja näin. Harmi vaan, että ne ovat usein puuvillaa - ei siinä varsinaista vikaa ole, mutta ne voisivat olla paljon parempiakin, kuten vaikka merinovillaisia. Niin kuin tää meidän versiomme. Tavallaan aika unisex-vaate, kiitos superhyvän istuvuuden!
Särmä nahkavyö, kasviparkki, 50 mm
Särmä nahkavyö, kasviparkki, 50 mm
45.99 EUR
Kunnon vanhanajan jykeviä nahkavöitä on nykyään hirmu vaikea löytää, tai no ei kyllä ole enää, me nimittäin mentiin ja korjattiin tilanne! Leveä, huippulaadukkaasta ruotsalaisesta kasviparkkinahasta tehty kotimainen nahkavyö tukevalla kaksipiikkisellä soljella, sopii niin housuihin kuin varustevyöksi vaatteiden päällekin.
AKU Pilgrim GTX Combat FG M
AKU Pilgrim GTX Combat FG M
169.95 EUR 199.99 EUR
Aku Pilgrim GTX Combat FG M on monikäyttöinen puolikorkea varsikenkä, joka tarjoaa hyvän tuen ja hengittävyyden sekä iskunvaimennuksen kevyehkössä paketissa.
Särmä TST Prepper Moraalimerkki
Särmä TST Prepper Moraalimerkki
4.99 EUR
Ennen preppereitä ja jos jonkinlaisia survivalisteja pidettiin hurahtaneina kylähulluina, mutta nyt koko maailma hamstraa vessapaperia ja haikailee selviytymistaitojen perään.
Mechanix M-Pact hanskat, Multicam Mechanix M-Pact hanskat, Covert
Mechanix M-Pact hanskat
Mechanix M-Pact hanskat
39.99 EUR
"Impaktihanskat" ovat tarkoitettu suojaamaan käsiä iskuilta ja muulta ikävältä, Mechanixin kevyempiin malleihin verrattuna näistä löytyy monia vahvistettuja yksityiskohtia joista näkyvimpänä kämmenselän ja sormet peittävä silikonikumisuoja.
Särmä TST Ampujan vyö, Ranger Green Särmä TST Ampujan vyö, M05 metsäkuvio Särmä TST Ampujan vyö, Harmaanvihreä
Särmä TST Ampujan vyö
Särmä TST Ampujan vyö
154.99 EUR
Me haluttiin mahdollisimman toimiva ampujan vyö, joten suunniteltiin sellainen itse. Tämä on perkeleen jämäkkä, kestävä, mukava ja fiksusti mietitty vyö pomminkestävällä AustriAlpin Cobra-soljella ja laserleikatulla PALS-kujastolla. Lippaat ja muut palikat pysyvät just järkevästi siellä missä pitääkin.
Särmä merinovillapaita, hihaton, 3-Pack
Särmä merinovillapaita, hihaton, 3-Pack
69.99 - 88.99 EUR 77.85 - 98.97 EUR
Nyt olis astetta edullisempaan hintaan tarjolla 3-Pack hihatonta paitaa. Kainalot tuulettuu muutenkin, ja merinovilla on suht huoltovapaa materiaali – kolmella hihattomalla pärjännee vuoden ympäri ilman sen suurempaa pyykkäilyä!
Savotta Keikka 80L keikkalaukku, Ruskea Savotta Keikka 80L keikkalaukku, vihreä Savotta Keikka 80L keikkalaukku, musta
Savotta Keikka 80L keikkalaukku
Savotta Keikka 80L keikkalaukku
239.99 EUR
Savotta keikkalaukkujen suurin malli, tilavuus 80 litraa. Monipuolisesti käyttäjän tarpeisiin mukautettava laukku soveltuu niin vaativaan ammattikäyttöön kuin vapaa-ajan matkoille ja harrastuksiin.
Särmä TST Yhdysvaltojen hihalippu, peilikuva, 77 x 47 mm, täysvärinen Särmä TST Yhdysvaltojen hihalippu, peilikuva, 77 x 47 mm, kenttävärit Särmä TST Yhdysvaltojen hihalippu, peilikuva, 77 x 47 mm, aavikkovärit
Särmä TST Yhdysvaltojen hihalippu, peilikuva, 77 x 47 mm
Särmä TST Yhdysvaltojen hihalippu, peilikuva, 77 x 47 mm
4.99 EUR
Hihaan tai muualla olevaan tarrapohjaan kiinnittyvä Amerikan Yhdysvaltojen lippu. Peilikuva oikeaa hihaa varten.
Särmä TST Alusvyö, Ranger Green
Särmä TST alusvyö
Särmä TST alusvyö
32.99 EUR
Tämä alusvyö on suunniteltu käytettäväksi sellaisenaan housuvyönä tai Särmä TST ampujan vyön kanssa. Alusvyö auttaa pitämään kaikki oleelliset varusteet juuri siellä missä pitääkin.
Särmä nilkkavarsikengät, ruskeat Särmä nilkkavarsikengät, mustat
Särmä nilkkavarsikengät
Särmä nilkkavarsikengät
169.99 EUR
Kursailemattomat, laadukkaat nilkkurit sotilasjalkineiden valmistajalta. Perinteinen klassikkomalli modernisoidulla pohjarakenteella. Mallinnettu menneiden aikojen työ- ja taistelujalkinetyylin mukaan, jota koristi etenkin sotilaskäytössä usein erillinen säärystin.
Särmä hihaton paita
Särmä hihaton paita
16.95 EUR 24.99 EUR
Hihattomia paitoja löytyy monenlaisia, mutta tätä Särmä hihatonta paitaa voi perustellusti kutsua erinomaiseksi vaimariksi. Me ei keksitty tätä itse: toteutettiin vaan erinomainen esimerkki klassikkomallista.
Loading...