Varustelekan Etäsotilasmarssi, 26.–28.4.2024

Tervehdys, etäsotilaat! On taas aika pistää maiharit jalkaan, kiviä reppuun ja marssia! Etäsotilasmarssi järjestetään jälleen Etelä-Karjalan Sotilasmarssi völjyssä 26.-28.4.2024. Pistäkää päivämäärät kalenteriin ja maiharit minttiin - lisäohjeita marssin suorittamisesta tulee lähiviikkojen aikana!

Mikä juttu tämä oikein on?

Etäsotilasmarssi pistettiin alkujaan pystyyn korvaamaan vuonna 2020 Koronan vuoksi peruuntunutta Etelä-Karjalan Sotilasmarssia. Kysyntä etämarssille on kuitenkin ollut niin kovaa, että siitä on nyt muodostunut ihan jokavuotinen luonnossa liikkumisen riemujuhla. Tänäkin vuonna se järjestetään virallisen EKS:n kylkeen, niin hauskuutta riittää etänä ympäri maailman. Tässä vaiheessa homman pitäisi olla jo kaikille tuttua: jokainen suorittaa marssin itsenäisesti (tai ryhmissä) ja jakaa hauskuuden sosiaalisesssa mediassa. Näin pidetään yllä marssikuntoa ja toimintavalmiutta. Tällaisesta saattaa joku nauttiakin, mutta se ei ole pakollista.

Haasteen suorittaneilla on mahdollisuus lunastaa himoittu Varustelekan Etäsotilasmarssi -merkki, ja marssiin osallistuneiden kesken arvotaan 1 kpl 100 € lahjakortteja ja 2 kpl 50 € lahjakortteja. Merkki on kaikille samanlainen riippumatta sarjasta ja marssimatkasta.

Marssikäsky

Missä ja milloin

Perjantai 26.4.2024 - sunnuntai 28.4.2024 haluamassasi paikassa.

Sarjat

  • Yleinen sarja: Vaatetus vapaa, jalkineet vapaat, vähintään 10 kg reppu koko matkan
  • Sotilassarja: Maastopuku, varsikengät (peittää kehräsluun reilusti), vähintään 10 kg reppu koko matkan
  • Tiedustelusarja: Samat minimivaatimukset kuin Sotilassarjassa. Lisäksi yöpyminen maastossa (kiepissä, tarppi, teltta, laavupaikka tai muu vastaava maastomajoite) ja marssi seuraavana päivänä takaisin. Päivittäiset marssimatkat voi vapaasti valita tarjolla olevista matkoista, esim. 50 + 50 km. HUOMIO! Tunne oma suorituskykysi ja toimi omalla vastuulla ja järjellä.

Marssimatkat

Voit valita matkaksi 25 km tai 50 km. Reitti on vapaavalintainen, mutta sen pitää sisältää sekä päällystettyä että päällystämätöntä tietä.

Viihdykettä marssia odotellessa

Etäsotilasmarssien historia

  • Varustelekan Etäsotilasmarssi, 28.–29.4.2023
  • Varustelekan Etäsotilasmarssi, 22.–24.4.2022
  • Varustelekan Etäsotilasmarssi, 23.–25.4.2021
  • Varustelekan Etäsotilasmarssi 25.-26.4.2020
Scho-Ka-Kola, 100 g peltirasiassa, Original (tumma) Scho-Ka-Kola, 100 g peltirasiassa, Maitosuklaa (täysmaito)
Scho-Ka-Kola, 100 g peltirasiassa
Scho-Ka-Kola, 100 g peltirasiassa
2.99 EUR
Tämä on nyt sitä etsimääsi saksalaista energiasuklaata! Scho-Ka-Kola piti jo toisessa maailmansodassa natsit hereillä, rasiakin on muuten samanlainen paitsi että näihin ei nykyään enää maalata pahojen puolulaisten merkkejä. Vaikuttava ainesosa on sentään vain kofeiini, eikä huhupuheista huolimatta reseptiin muuta koskaan kuulunut.
Särmä iso rynnäkköreppu, Vihreä Särmä iso rynnäkköreppu, Harmaa Särmä iso rynnäkköreppu, Musta
Särmä iso rynnäkköreppu
Särmä iso rynnäkköreppu
59.99 EUR
Ovatko muut reput arkeesi vähän liian pieniä, mutta et halua rinkkaa? Tässä olisi päivittäiseen käyttöön sopiva reppu hieman isompana.
Särmä TST L2 saapassukat, merinovillaa
Särmä TST L2 saapassukat, merinovillaa
19.99 EUR
Yhtään liioittelematta saapassukkien kerman aatelia. Intin paksut ja korkeavartiset saapassukat ovat hieno asia jo sellaisenaan, mutta voi jukra kun ne tehdään merinovillasta! Kuin vanha tuttu, mutta kaikin puolin parempi, sopiva paksuus ja merinovillan ihmeominaisuudet tekevät näistä yleiskäytännöllisen sukkavalinnan ympärivuotiseen käyttöön.
Real Field Meal retkiruoka
Real Field Meal retkiruoka
11.99 EUR
Herkullista ja energiapitoista kylmäkuivattua kenttämuonaa vaativiin sotilastehtäviin sekä muuhun rankkaan ulkoiluun. Nää tulee samalta firmalta, joka kehitti REAL Turmat -retkiruoat, joita monet pitävät maukkaimpina vaellusruokina. Lisää pussiin vain kuumaa vettä ja nauti. Todella pitkän säilyvyyden ansiosta hyviä myös kotivarakäyttöön.
Särmä TST L1 alussukat, merinovillaa
Särmä TST L1 alussukat, merinovillaa
14.99 EUR
Tässä on valikoimamme keveimmät merinovillaiset sukat täyttämään tavanomaiset sukkatarpeesi kesällä – ja puettavaksi paksumpien sukkien alle aina tarvittaessa. L1 alussukat on huipputason valinta ihan kaikkina vuodenaikoina joko sellaisenaan tai muiden sukkien alla.
SA kenttäpullo, 1 l
SA kenttäpullo, 1 l
7.99 EUR
Litran vetoinen Suomen armeijan kenttäpullomalli. Ehkä eniten perushyvä kenttäpullo mitä on tehty. Kulmikkaan muotonsa ansiosta näitä on tosi näppärä pakata rinkkaan ja isosta suuaukosta täyttö on helppoa! Uutena, kotimaisena tavarana tän kanssa ei tartte pelätä homesieniä tai kinkkitehtaiden kemikaaleja.
Haix Airpower Pro R
Haix Airpower Pro R
179.95 EUR 199.99 EUR
Näitä et saa ulkomailta - Haixin Airpower Pro R on suunniteltu suomalaisille tyypilliseen jalkaan ja pohjoisiin olosuhteisiin. Ehkä Haixin paras malli, etenkin just tänne leveyspiireille ihan ympärivuotiseen käyttöön.
Savotta Jääkäri M reppu, vihreä Savotta Jääkäri M reppu, Ruskea Savotta Jääkäri M reppu, musta Savotta Jääkäri M reppu, M05 maastokuvio
Savotta Jääkäri M reppu
Savotta Jääkäri M reppu
199.99 - 214.99 EUR
Jääkäri M on Kevyen Rajapartion pohjalta suunniteltu moderni päiväreppu, sellainen jossa kehtaa kantaa painavampaakin lastia selän tai repun huutamatta hoosiannaa.
Lowa Z-8N GTX C
Lowa Z-8N GTX C
229.99 EUR
Vedenpitävällä kalvolla varustettu korkeavartinen ja moderni maihari, jossa on iskunvaimennettu pohja ja kunnon hyvä istuvuus. Tää on siis se alkuperäinen huippupopo, johon perustui Lowan ja Varustelekan yhteistyönä tehty M19 taistelijan jalkine. Sopii sotatouhujen lisäksi vallan mainiosti myös vaellukseen ja erälle.
Särmä TST M05 RES reisitaskuhousut
Särmä TST M05 RES reisitaskuhousut
139.99 EUR
Nämä M05 housut ovat osa M05 maastopukua. Muuten sama kuin armeijan virallinen malli mutta pienillä, ovelilla muutoksilla joilla ollaan pyritty saamaan Puolustusvoimain sanelemasta mallista vähän enemmän iloa irti. M05 RES hyväksytty!
Särmä TST M05 RES maastotakki
Särmä TST M05 RES maastotakki
159.99 EUR
Tämä M05 takki on osa M05 maastopukua. Muuten sama kuin armeijan virallinen malli mutta pienillä, ovelilla muutoksilla joilla ollaan pyritty saamaan Puolustusvoimain sanelemasta mallista vähän enemmän iloa irti. M05 RES hyväksytty!
Source ILPS juomarakko, UTA-adapterilla, 2-3L
Source ILPS juomarakko, UTA-adapterilla, 2-3L
49.99 EUR
Integrated Low Profile System - leveä ja matalaprofiilinen, yksinkertaisen nerokas rakkomalli, joka on suunniteltu erityisesti taisteluliiveissä ja suojaliiveissä kannettavaksi, sopii toki hyvin myös reppuihin.. Ihan normaalisti sotakäyttöön tarkoitettua laatukamaa, tähän voit luottaa kovimmassakin menossa! Hintaan kuuluu rahanarvoinen UTA-adapteri: tämän avulla rakon saa täytettyä helposti vaikka hanasta tai tavallisesta vesipullosta letkun kautta kaivamatta rakkoa ulos kantolaitteesta!
Loading...