Metsästys Metsästäjän naamiointi

Metsästäjän naamiointi

Monessa metästysmuodossa naamiointi on oleellinen taito ja oikeanlaisilla varusteilla on kolme vaikutusta: naamiointi toimii, naamioituminen on helppoa ja naamiovarusteisiin ei takerru ja kompastu kaiken aikaa. Varustelekan työntekijöissä on paljon metsästäjiä. Tästä ryhmästä löydät hyväksi havaitut valintamme naamioitumiseen metsällä. Näytä koko ryhmäkuvaus

Tuoteryhmät

Monessa metästysmuodossa naamiointi on oleellinen taito ja oikeanlaisilla varusteilla on kolme vaikutusta: naamiointi toimii, naamioituminen on helppoa ja naamiovarusteisiin ei takerru ja kompastu kaiken aikaa. Varustelekan työntekijöissä on paljon metsästäjiä. Tästä ryhmästä löydät hyväksi havaitut valintamme naamioitumiseen metsällä.

Naamioinnin tarve riippuu metsästysmuodosta

Metsästäjän paljastaa eläimestä riippuen muutama asia: liike, kehon muoto, tietyt värit, eteenpäin suuntautuneet silmät, ääni ja haju. Siksi naamioituminen pitää suunnitella metsästysmuodon ja metsätettävän riistaeläimen mukaan. Esimerkiksi hirven ja peuran metsästyksessä väreillä ei ole juuri merkitystä, mutta muodon ja varsinkin liikkeen häivyttämisellä on. Tämä korostuu kyttäysjahdissa pellon laidalta. Kyyhkyjahdissa taas näillä kaikilla on hyvin suuri merkitys. Majava puolestaan on erittäin huononäköinen, mutta hajuaisti sillä on erittäin tarkka.

Mitä naamioida ja millä?

Naamiointitapoja on useita ja paras tulos tulee yleensä niiden yhdistelemisellä. Kannattaa muistaa, että kokonaisuus on tärkeä. Siksi oleellista on myös kasvojen, käsien ja aseen naamiointi. Ja esimerkiksi kyyhky- tai vesilintujahdissa on syytä naamioida myös passipaikka, sillä pienikin liike saattaa paljastaa sijaintisi. Tällöin ghillie-puku tai naamioverkko on ystäväsi.

Tsekkaa samalla myös meidän muut metsästystuoteryhmät. Sieltä voi löytyä jotain kivaa ja hyödyllistä.

Tutustu myös muutamiin Varustelekan metsästäjistä.

Loading...