Kuka teki sun vaatteet, osa 4/7, Laurin Metalli

Jaa Facebookissa

Tää Varustelekan artikkelisarja on osa kansainvälistä Fashion Revolution Week -kampanjaa, jonka ideana on tehdä vaateteollisuudesta eettisempää ja läpinäkyvämpää. Tämmöinen vaatebisneksen pimeitä kuvioita pöyhivä kähinä sopii meille hyvien puolulaisille kuin puukko tuppeen, ja siksi me hypättiin heti etulinjaan.

Kampanjaviikon seitsemän artikkelin sarjassa me esitellään meidän yhteistyökumppaneita, eli sitä upeaa jengiä, joka tekee teidän vaatteita ja asusteita. Neljäntenä on vuorossa Laurin Metalli Kauhavalta. Että Metalli? Miten se vaatteisiin liittyy? No, kyllä se liittyy. Suomessa puukko kuuluu perinteisesti asuun, joten tää siisti porukka sopii varsin luontevasti tän joukon jatkoksi.

Laurin Metalli tekee sun Terävät

Laurin Metalli Oy on suomalainen puukkojen, puukonterien ja -osien valmistaja Kauhavalta. Yritys on perustettu jo vuonna 1918. Tänä päivänä toimitusjohtajana toimii Timo Lauri, jonka isoisä alun alkujaan perusti yrityksen. Myös Timon poika työskentelee firmassa, joten puukkoja tehdään jo neljännessä polvessa. Teriä valikoimassa on kymmeniä, useilla viimeistelyvaihtoehdoilla. Lisäksi firma valmistaa monenlaisia heloja, kahvoja ja tuppia sekä tietenkin myös valmiita puukkoja.

Timo Lauri

Laurin Metallia johtaa tänä päivänä perustajan pojanpoika Timo Lauri.

Meidän yhteistyö alkoi vuonna 2013, kun me teetettiin Laurin Metallilla meidän ensimmäinen oma veitsi, Varusteleka Skrama Eräveitsi. Tänä päivänä Kauhavalla tehdään kaikki meidän Terävä-brändin alla olevat Jääkäripuukot ja Skramat, myös tämä jutun kirjoitushetkellä upouusi Skrama 200. Se siis tarkoittaa jo kymmentä erilaista veistä sekä niiden tupet.

Skramat

Laurin Metalli valmistaa kaikki meidän Terävä-brändin tuotteet, mukaan lukien Skrama 240 ja Skrama 200.

Laadun lisäksi Laurin Metallista tekee ihanan se, että koko tuotanto on Suomessa, ja vieläpä Kauhavalla, jossa puukkojen valmistuksessa on pitkä historia. Puukko on meille suomalaisille sen verran iso juttu, ettei niitä pidä jossain muualla mennä tekemään. Etenkin tällaisina epävarmoina aikoina kunnon hyvä kotimainen huoltovarmuus on aika pirun jees. Pitäähän suomalaisten saada suomalaisia puukkoja, perkele!

Lue myös

Artikkelin tuotteita

Terävä Skrama 240 ruotokahvalla, hiiliteräs
Terävä Skrama 240 ruotokahvalla, hiiliteräs
57.99 EUR
Skrama 240 Tee-Se-Itse miehille, eli terä ilman kumikahvaa. Tähän saa jokainen nikkaroida oman kahvansa haluamastaan materiaalista. Sisältää myös muovisen lestan, eli teränsuojan.
Terävä Skrama 240, hiiliteräs
Terävä Skrama 240, hiiliteräs
69.99 - 107.98 EUR
Skrama on raskas, pitkäteräinen eräveitsi metsäkäyttöön - työkalu joka poikkasee, halkaisee ja vuolee vielä kiehisetkin. Jos korvessa täytyy pärjätä yhdellä työkalulla on Skrama aika kova vaihtoehto. Skrama ei tietenkään ole kirves, eikä pikkutarkka näpertelyveitsi, mutta monikäyttöisyydeltään jotain siitä väliltä ja erittäin luotettava kumppani.
Terävä Skrama 80 ruotokahvalla
Terävä Skrama 80 ruotokahvalla
37.99 EUR
Pieni, erittäin näpsäkkä paljasruotoveitsi Skramasta tutulla sheepsfoot-mallisella teräprofiililla, huikean kiva kaveri isomman mäiskeveitsen tai kirveen kaveriksi. Sopii erinomaisesti tarkempaan työskentelyyn ja pomminvarma rakenne kestää kovaakin käyttöä.
Terävä Jääkäripuukko 85 ruotokahvalla
Terävä Jääkäripuukko 85 ruotokahvalla
37.99 EUR
Pieni, erittäin näpsäkkä paljasruotoveitsi pudotettukärkisellä puukkomaisella teräprofiililla, huikean kiva kaveri isomman mäiskeveitsen tai kirveen kaveriksi. Sopii erinomaisesti tarkempaan työskentelyyn ja pomminvarma rakenne kestää kovaakin käyttöä.
Terävä Skrama 80, hiiliteräs
Terävä Skrama 80, hiiliteräs
39.99 - 69.98 EUR
Pieni, erittäin näpsäkkä tukevarakenteinen puuhasteluveitsi Skramasta tutulla sheepsfoot-mallisella teräprofiililla, huikean kiva kaveri isomman mäiskeveitsen tai kirveen kaveriksi. Sopii erinomaisesti tarkempaan työskentelyyn ja pomminvarma rakenne kestää kovaakin käyttöä.
Terävä Jääkäripuukko 85, hiiliteräs
Terävä Jääkäripuukko 85, hiiliteräs
39.99 - 69.98 EUR
Pieni, erittäin näpsäkkä tukevarakenteinen puuhasteluveitsi pudotettukärkisellä puukkomaisella teräprofiililla, huikean kiva kaveri isomman mäiskeveitsen tai kirveen kaveriksi. Sopii erinomaisesti tarkempaan työskentelyyn ja pomminvarma rakenne kestää kovaakin käyttöä.
Terävä Jääkäripuukko 140 harjoitusveitsi
Terävä Jääkäripuukko 140 harjoitusveitsi
34.99 EUR
Loppuuko harjoituskaverit kesken massiivisten verenvuotojen takia? Kokeilepa tällaista tylsää harjoitusveistä vaihteeksi. Sopii täydellisestä Jääkäripuukko 140:n kaveriksi, ainoina eroina on pyöristämätön ja hiomaton "terä" sekä kahvan punainen väri tunnistusta helpottamaan.
Terävä Jääkäripuukko 110, hiiliteräs
Terävä Jääkäripuukko 110, hiiliteräs
39.99 - 72.98 EUR
Jääkäripuukko on karun käytännöllinen käyttöpuukko. Meiltä saa näitä useammassa pituudessa. Jääkäripuukko 110 on erinomainen yleispuukko oikeastaan ihan kaikkeen käyttöön, parhaimmillaan jos kaverina on esim. kirves tai Skrama. Kunnollinen hiiliteräs, perinteinen suomalainen teräprofiili kevyellä "drop pointilla". Tämä ei ole ei mikään koriste-esine vaan rehelliseen käyttöön tehty työkalu.
Terävä Jääkäripuukko 140, hiiliteräs
Terävä Jääkäripuukko 140, hiiliteräs
39.99 - 72.98 EUR
Jääkäripuukko ei ole mitään sen hienompaa kuin kunnon karun käytännöllinen käyttöpuukko. Pidempi Jääkäripuukko 140 on vähän "kömpelömpi" kuin Jääkäripuukko 110, mutta riittävän iso jotta sillä pystyy jo vähän huitomaankin puskia ja keppejä poikki, pidempi terä on myös pikkasen lyhyempää parempi klapeja halkoessa. Loppujenlopuksi tärkeintä on henkilökohtaisen mieltymys, se mikä tuntuu paremmalta on sinulle oikea! Kunnollinen hiiliteräs, perinteinen suomalainen teräprofiili kevyellä "drop pointilla". Tämä ei ole ei mikään koriste-esine vaan rehelliseen käyttöön tehty työkalu.
Terävä Skrama 200, hiiliteräs
Terävä Skrama 200, hiiliteräs
64.99 - 94.98 EUR
Skrama on raskas, pitkäteräinen eräveitsi metsäkäyttöön - työkalu joka poikkasee, halkaisee ja vuolee vielä kiehisetkin. Jos korvessa haluaa pärjätä yhdellä työkalulla, on Skrama aika kova vaihtoehto. Skrama ei tietenkään ole kirves eikä pikkutarkka näpertelyveitsi, vaan jotain siitä väliltä ja erittäin luotettava kumppani.
Loading...