Kenkien hoito

Kenkien hoito on elintärkeää niiden käyttöiän pidentämiseksi. Erityisesti nahkajalkineet tarvitsevat säännöllistä huoltoa asianmukaisilla kengänhoitotarvikkeilla, jotta ne säilyvät ehjänä. Näytä koko ryhmäkuvaus

Tuoteryhmät

MIKSI KENKIEN HOITO KANNATTAA

Kenkien hoito on elintärkeää niiden käyttöiän pidentämiseksi. Erityisesti nahkajalkineet tarvitsevat säännöllistä huoltoa asianmukaisilla kengänhoitotarvikkeilla, jotta ne säilyvät ehjänä.

Meiltä löytyy kattava ja seikkaperäinen artikkeli kengänhoidosta, missä käydään läpi eri nahkatyyppejä, erilaisia käsittelyaineita ja myös kalvokenkien erityisvaatimukset. Vahva lukusuositus etenkin nahkakenkien koville käyttäjille. Käykäähän kurkkaamassa!

Jos haluat semmosen tl;dl-version, lue alta. Kenkien huolto jakautuu karkeasti kolmeen eri osa-alueeseen seuraavassa järjestyksessä:

  1. Puhdistaminen
  2. Käsittely
  3. Viimeistely

Ennakoivana toimenpiteenä anna kenkien kuivua kunnolla joka käytön jälkeen ilman pohjallisia ja mieluusti ilman nauhojakin.

Puhdistus tehdään, koska hoitoaineet halutaan saada kengän pintaan, eikä sen päällä olevaan pinnoitteeseen likaa. Puhdistukseen tarvitset vähintäänkin kenkäharjan, jolla hangata kengästä tomut pois. Kun kenkä on puhdas, on kengän käsittelyn vuoro. Kenkien hoito riippuu materiaalista, mutta esimerkiksi nahkakenkiin sopii oikein mainiosti Ekol nahkaöljy tai laadukas BW kenkälankki. Haljasnahalle ja kankaalle sopii kyllästesuihkeet. Jälkihuoltoon kuuluu oikeanlainen käytön jälkeinen kenkien kuivaaminen. Esimerkiksi nahkakengän kuivumisen nopeuttaminen saunassa saattaa kuulostaa houkuttelevalta, mutta tämä kannattaa jättää väliin, koska nahka kuivuu herkästi liikaa ja menee pilalle. Kuivumisen nopeuttamiseksi tulisi kenkien sisään laittaa esimerkiksi sanomalehteä tai jotain muuta nestettä imevää materiaalia.

KAIKKI YHDESSÄ PAKETISSA

Meillä myös pari kengänhoitosarjaa valikoimassa. Käytettyä sveitsiläistä ylijäämää sekä uutta Mil-Tecin kenkienhoitosettiä pikkukoossa, joka sopii erityisen hyvin reissuun matkaan.

Loading...