Tästä ryhmästä löydät kengät, joita me suositellaan metsästyskäyttöön. Varsinkin liikkuvat metsästysmuodot asettavat kengille yhtä kovat vaatimukset kuin vaeltaminen. Maasto voi olla haastavaa ja koska metsästys painottuu syksyyn ja talveen, olosuhteet voivat olla kovat. Jos etsit jahtikenkiä yleiskäyttöön, niiden on hyvä olla vedenpitävät, hengittävät, tukevat ja korkeavartiset. Hanki kerralla hyvät metsästyskengät, niin ei tarvitse ostaa uusia joka vuosi. Näytä koko ryhmäkuvaus

Tuoteryhmät

Tästä ryhmästä löydät kengät, joita me suositellaan metsästyskäyttöön. Varsinkin liikkuvat metsästysmuodot asettavat kengille yhtä kovat vaatimukset kuin vaeltaminen. Maasto voi olla haastavaa ja koska metsästys painottuu syksyyn ja talveen, olosuhteet voivat olla kovat. Jos etsit jahtikenkiä yleiskäyttöön, niiden on hyvä olla vedenpitävät, hengittävät, tukevat ja korkeavartiset. Hanki kerralla hyvät metsästyskengät, niin ei tarvitse ostaa uusia joka vuosi.

Metsästyskengät naisille ja miehille

Metsästys sopii niin miehille kuin naisille. Koska harrastus on sama, niin jalkineiden vaatimukset ovat myös aika lailla samanlaiset. Niinpä nämä metsästyskengätkin sopivat sekä miehille että naisille, kunhan koko ja istuvuus ovat kunnossa.

Pidennä kenkien ikää oikealla huollolla

Vaikka ostaisit markkinoiden parhaat metsästyskengät, ilman säännöllistä huoltoa niiden elinkaari voi jäädä ikävän lyhyeksi. Kalvottomat nahkaiset metsästyskengät saa suhteellisen vedenpitäviksi rasvalla. Ja kalvokenkien elinikä pitenee niille tarkoitettuja hoitotuotteita säännöllisesti käyttämällä. Jos sopivia tököttejä ei löydy kotoa, tsekkaa meidän kenkienhoitotuotteet.

Mikäli kenkien hoito kuulostaa salatieteeltä, lukaise meidän kengänhoitoartikkeli. Sieltä opit paljon hyödyllistä kalvokenkien ja kalvottomien kenkienkin hoidosta.

Iskua vaimentavat pohjalliset ja merinovillaiset sukat

Vaikka metsästyskengät olisivat parhaat mahdolliset, niin pitemmistä metsästysreissuista voi tulla melko kivuliaita ilman kunnollisia pohjallisia. Jos jalkineen pohja on kova, niin se voi tehdä tottumattoman jalalle melko nopeasti kipeää paljaaltaan. Talvella taas lämminkään kenkä ei pysy lämpimänä ilman hyvin lämpöä eristävää pohjallista.

Viimeinen silaus syntyy sukista. Surkeat metsästyssukat muljuvat minne sattuu aiheuttaen helpommin rakkoja. Kylmällä kelillä jalasta koko ajan pois luiskahteleva sukka ei edesauta varpaiden lämpiämistä. Sukat kannattaa valita kelin mukaan. Lämpimälle ohuempaa, kylmälle paksumpaa ja/tai useampia päällekkäin. Merinovilla on erinomainen materiaali jahtisukkiin. Tsekkaa meidän sukkavalikoima. Mukaan kannattaa valita muutama pari, että niitä voi kuivatella välillä. Pelkkä nurinpäin kääntäminen ei riitä kuten alushousuissa.

Loading...