Talvikengät

Kunnon talvella on lunta ja kylmää, mutta tätä nykyä voi olla myös märkää ja pikkuisen vähemmän kylmää. Ja sää voi vaihtua yhtä äkisti kuin poliitikon mielipide. Kun varpaat palelevat, niin viluttaa. Siksi kannattaa hankkia ensimmäiseksi hyvät talvikengät, niin viluttaa vähemmän. Näytä koko ryhmäkuvaus

Kunnon talvella on lunta ja kylmää, mutta tätä nykyä voi olla myös märkää ja pikkuisen vähemmän kylmää. Ja sää voi vaihtua yhtä äkisti kuin poliitikon mielipide. Kun varpaat palelevat, niin viluttaa. Siksi kannattaa hankkia ensimmäiseksi hyvät talvikengät, niin viluttaa vähemmän.

Lämpimät talvikengät

Talvikengät kantsii valita kelin mukaan. Koska kelejä on monia, voit hankkia jokaiseen optimoidut kengät tai jonkinlaisen kompromissin yleiskäyttöön. Mitä kylmemää on, sitä eristävämmät sun kengät sais olla. Sitä enemmän tilaa kannattaa jättää myös varpaille. Syvään lumeen pitkävartiset talvikengät ja loskaan ja vesikeleille sitten vedenpitävät talvikengät. Eipä se mitään rakettitiedettä ole.

Miesten ja naisten talvikengät

Meidän kengät on hyvin pitkälti unisex, eli meiltä löytää talvikengät naisille ja miehille, kunhan katsoo koon ja istuvuuden kuntoon. Lasten talvikengät on sitten jo hankalampi juttu, kun aivan pienimpiä kokoja meillä ei ole.

Pitäväpohjaiset talvikengät

Talvella on monin paikoin aivan helvetin liukasta. Siksi oleellisia ominaisuuksia talvikengissä ovat tukevuus ja pitävä pohja, jottet taita nilkkaasi tai halkaise kalloasi esimerkiksi koiralenkillä. Kunnollisissa armeijan maihareissa pohja on karkeakuvioinen ja nilkka tuettu. Toki jos tie on mallia luistinrata, niin hanki jonkinlaiset piikit estämään tahattomat spagaatit.

Lämpimät sukat ja eristävät pohjalliset

Oli sulla miten hyvät talvikengät tahansa, niin väärät sukat tuo kalsan varpaisiin. Pahimmillaan ne luisuu koko ajan pois jalasta ja myttäytyy kengän kärkeen, jolloin kylmä tulee varmasti. Perinteiset villasukat on yksi vaihtoehto, mutta ne liukuu helposti sinne tänne, mikä lisää rakkojen todennäköisyyttä pitemmillä lenkeillä. Hyvä ratkaisu on laittaa alle ohuemmat merinovillasukat ja päälle paksu polvisukat, merinovillaa nekin. Tsekkaa linkin takaa meidän sukkavalikoima. Muista myös hyvin eristävätpohjalliset, sillä kylmä hyökkää salakavalasti alhaalta päin.

Loading...