Tästä ryhmästä löydät meidän vaelluskengät, retkeilykengät ja ne jalkineet, mitä me suositellaan rankempaan pusikossa tarpomiseen. Retkeilykengistä meiltä löytyy monoa niin kivikkoon kuin metsään, kuivempaan kuin märempäänkin maastoon. Valitse siis kengät käyttötarpeen ja tietty oman mieltymyksen mukaan. Päiväretket menee ihan vaikka lenkkareissa, mutta pitemmillä reissuilla kannattaa retkeilykenkään satsata enemmän. Jos etsit kevyitä ja lyhytvartisia vaelluskenkiä esimerkiksi polkujuoksuun, niin klikkaapa tänne. Näytä koko ryhmäkuvaus

Tuoteryhmät

Tästä ryhmästä löydät meidän vaelluskengät, retkeilykengät ja ne jalkineet, mitä me suositellaan rankempaan pusikossa tarpomiseen. Retkeilykengistä meiltä löytyy monoa niin kivikkoon kuin metsään, kuivempaan kuin märempäänkin maastoon. Valitse siis kengät käyttötarpeen ja tietty oman mieltymyksen mukaan. Päiväretket menee ihan vaikka lenkkareissa, mutta pitemmillä reissuilla kannattaa retkeilykenkään satsata enemmän. Jos etsit kevyitä ja lyhytvartisia vaelluskenkiä esimerkiksi polkujuoksuun, niin klikkaapa tänne.

Osta parhaat vaelluskengät mihin sulla on varaa

Vaellusvarusteissa kannattaa ehdottomasti satsata eniten vaelluskenkiin. Huonoilla retkeilykengillä pitempään kävelleet tietää miksi. Taipaleesta tulee surkeiden vaelluskenkien kanssa pakosti yksipäiväinen pyrähdys. Ja laadukkaat vaelluskengät kestää pitempään rankempaa käyttöä. Älä siis pihistele näissä. Säästä mieluummin vaikka pitempään. Jalkasi kiittävät. Tänä päivänä valtaosa vaeltajista luottaa Gore-Tex-kenkiin. Ja miksei luottaisi. Kalvolliset vaelluskengät pitävät vettä, mutta hengittävät silti varsin hyvin. Jos pitää kahlata kunnolla jorpakoissa, niin kumisaappaat ovat paras vaihtoehto, mutta vaikeassa maastossa ja pitemmillä lenkeillä jalkasi alkavat vihata niitä ja sinua.

Erityisesti pitemmillä retkillä hyvät sisäänajetut jalkineet ovat elinehto ja mahdollisesti koko kattauksen tärkein asia. Jos siinä lukee Mil-Tec, älä ota sitä mukaan. Sen sijaan kannattaa katsoa ihan oikeita tosikäyttöön tehtyjä varsikenkiä. Meidän valikoimastamme löytyy mm. semmoisia nimiä kuin Jalas, Haix ja Salomon. sukkavalinnat ovat myös erittäin kriittiset - villa ehkä jopa kahdessa kerroksessa on paras, näin vältyt ainakin sukkien puolesta rakoilta. Harkitse myös säärystimiä.

Naisten ja miesten vaelluskengät

Ei kannata etsiä sun astraaliseen chakraan sopivia viimeisen muodin mukaisia “vaelluskenkiä”, vaan sellaiset, mitkä tuntuu jaloissa hyviltä. Vaelluskengät ovat usein unisex-mallia, eli ne käyvät niin miehille kuin naisille, kunhan lesti ja koko ovat sopivia. Väreinähän on pääasiassa vanhat tutut hyväksi todetus musta ja ruskea. Muitakin voi välillä olla.

Loading...