Sukat ovat tärkeä, mutta joskus aliarvostettu osa kokonaisuutta, johon kuuluu sukat, jalkineet ja pohjalliset. Tutkimuksilla on todistettu, että jalkojen mukavuus vaikuttaa käyttäjän hyvinvointiin ja toimintakykyyn sekä psyykkisesti että fyysisesti. Näytä koko ryhmäkuvaus

SUKAT VAIKUTTAVAT TERVEYTEEN

Sukat ovat tärkeä, mutta joskus aliarvostettu osa kokonaisuutta, johon kuuluu sukat, jalkineet ja pohjalliset. Tutkimuksilla on todistettu, että jalkojen mukavuus vaikuttaa käyttäjän hyvinvointiin ja toimintakykyyn sekä psyykkisesti että fyysisesti.

Rakkojen, hiertymien ja ylenmääräisen hikoilun estäminen lähtee oikeanlaisista alussukista ja niiden käytöstä. Sukilla voidaan myös lisätä jalkaterien, varpaiden ja varpaankynsien terveyttä. Oikeanlaiset sukat pitävät jalkaterät lämpiminä kylmällä ja viileinä kuumalla kelillä. Hyvin sukkien merkitys korostuu raskaassa käytössä, mutta hyvät sukat laittavat pisteen I:n päälle myös rentoihin hetkiin.

MERINOVILLASUKAT

Merinovillasukat ovat mitä parhain valinta perinteisten tennissukkien tilalle. Merinovillasukka on siitä hyvä materiaali, että se sopii lämpimälle ja viileämmälle kelille, koska kangas on kevyttä ja hengittävää. Vaikuttavaa vaikkakin uskomatonta, että merinosukat lämmittävät jalkaa jopa märkänä. Siksi merinovilla onkin mitä mahtavin valinta esimerkiksi vaellukselle. Kysymys kuuluukin: Mihin merinovillasukat eivät pysty?

VALIKOIMA

Valikoimastamme löytyy tavallisten sukkamallien lisäksi polvisukat, saapassukat, retkeilysukat, nilkkasukat ja Suomen armeijasta tutut M05 alussukat.

Erityisen hyvin alussukkina toimivat Särmä Polvisukat. Ohut kangas, jonka takia on loistava alussukka vaikkapa vaellukselle.

Useiden toivomusten jälkeen päätettiin tehdä myös varrettomat merinosukat kesäkäyttöön. Pysyy jalassa hyvin paikallaan varrettomuudesta huolimatta.

SUKKIEN PESEMINEN

Sukkien peseminen onnistuu 40 asteessa nurinpäin käännettynä. Etenkin merinovilla kutistuu hieman pesussa. Kutistuminen on otettu huomioon sukkien kokomerkinnöissä, joten ei muuta kuin huoletta omaa kokoa valitsemaan.

Merinovillasukkia voi myös huoltaa pesemättä. Varsinkin vaelluksella tai maastossa ollessa pesukonetta ei aina löydy käsien ulottuvilta, joten pelkällä sukan kuivauksella ja tuulettamisella merinovillasukat ovat valmiita uudelleen jalkaan pantaviksi.

Loading...