Uniformu- ja sarkatakit

Tältä sivulta löydät meidän univormutakit ja sarkatakit. Nämä olisi juhlavia ja laadukkaita takkeja ihan arkikäyttöön sekä paraateihin. Näytä koko ryhmäkuvaus

Tuoteryhmät

Uniformu- ja sarkatakit Arjen juhlaan

Tältä sivulta löydät meidän univormutakit ja sarkatakit. Nämä olisi juhlavia ja laadukkaita takkeja ihan arkikäyttöön sekä paraateihin.

Sarkatakeissa ylijäämätavaran saatavuus on suhteellisen vaihtelevaa, mutta tutustu meidän tämänhetkiseen valikoimaan ja pidä tätä sivua silmällä, jos haikailet jonkun tietynlaisen univormu- tai sarkatakin perään.

Valikoimassamme on paljon armeijan ylijäämää eikä ihan mitä tahansa, vaan muun muassa suomalaista ja ruotsalaista ylijäämää. Joku voisi sanoa, että sarkatakki alkaa olemaan mahdollisesti katoavaa kansanperinnettä. Tästä syystä monet valikoiman ylijäämätakeista on suhteellisen vanhoja, jopa 40-luvulta. Niinkin vanhoiksi takeiksi kuitenkin ihan ehdassa käyttökunnossa.

Katso ihmeessä meidän Jämä tuotannon Luhka ja Huopatakki. Nämä on ommeltu Varustelekan toimesta sekä Suomen Puolustusvoimain, että muiden maiden armeijoiden ylijäämäisistä huopakankaista. Tutustu tuotesivuilta tarkemmin tuotteeseen ja sen suunnitteluun sekä valmistukseen.

Sarkatakki tai univormutakki on siitä hyvä valinta, että yleensä varsinkin armeijan tuottamat vaatteet ovat iättömän tyylikkyyden lisäksi hyvin kestäviä. Sarkatakki lämmittää ja pitää tuulta oikein mainiosti.

Jämä kierrätystuotanto

Tästä pääset katsomaan kaikkea Jämä-merkkistä

Armeijaylijäämä on yleensä tosi hyvää sellasenaan, mutta paljon on myös tavaraa, joka syystä (pienet koot) tai toisesta (neuvostoliittolainen muotoilu) ei myy, vaikka materiaalit on tosi hyviä. Meillekin tätä myymätöntä romua on päässyt välillä kertymään, ja koska meillä on oikein koulutettuja ompelutaitoisia ihmisiä töissä, silputtiin jotain joutavia rytkyjä ja ommeltiin ne uuteen muotoon, josko ne saisi sillä tavalla pelastettua. Jämä sai alkunsa tästä.

Jämät on tarkoitus tehdä äärimmäisen käytännöllisiksi, kestäviksi ja yksinkertaisiksi, koska nää ommellaan ihan oikealla suomalaisella työvoimalla, mikä maksaa rahaa. Tuotekehitys ja malliompelu ovat pääkallopaikallamme Konalassa ja iso osa tuotannosta puolestaan on ulkoistettu Turkuun. Yksinkertaisuus on etu, sillä mitä vähemmän osia, sen vähemmän mitään, mitä menisi rikki. Jämä on hyvää, välillä vähän karuakin kamaa ja jokainen tuote on yksilö.

Loading...