Sadeviitat

Tällä osastolla olisi meidän sadeviitat eli ponchot. Sadeviitat ovat helkkarin monikäyttöisiä vaatekappaleita ja ne saa usein todella pieneen tilaan pakattua ja se on kevyempi kuin sadetakki tai sadeasu, jotka ovat tietenkin retkeilijöille merkittäviä tekijöitä. Näytä koko ryhmäkuvaus

MONIKÄYTTÖISET JA KEVYET SADEVIITAT

Tällä osastolla olisi meidän sadeviitat eli ponchot. Sadeviitat ovat helkkarin monikäyttöisiä vaatekappaleita ja ne saa usein todella pieneen tilaan pakattua ja se on kevyempi kuin sadetakki tai sadeasu, jotka ovat tietenkin retkeilijöille merkittäviä tekijöitä.

Varmaan sanomattakin selvää, mutta meidän sadeviittavalikoimasta löytyy eri valtioiden tuottamaa armeijan ylijäämää, sekä ihan uutta tuotantoa. Sadeviitta löytyy myös maastokuviolla ja yksivärisinä. Varustelekan Särmä sadeviittoja löytyy mustan ja vihreän lisäksi oranssina, jos haluaa pimeinä vuodenaikoina erottua vaikkapa pöyäillessä ja koiraa ulkoiluttaessa. Viitasta saa myös kyhäiltyä sadesuojia käyttämällä sivuilta ja kulmista löytyviä purjerenkaita.

Mitä sadeviitan monikäyttöisyyteen tulee niin se palvelee monissa eri tarpeissa: vaelluksella sadeviitan alle mahtuun kätevästi myös rinkka retkeilijän itsensä lisäksi, sadeviitta pyörälyyn suojaa hyvin myös jalkoja käsien ja ohjaustangon yli heitettynä. Sadeviitan alta avoin rakenne tarkoittaa sitä, ettei se hiosta varsinkaan syyssateilla yhtään, vaikka fillaria polkisi reippaammin tai selässä kulkisi painava kantamus.

Sadeviitasta laavuksi

Tuuli tarttuu sadeviittaan herkästi, ja sen liepeiden sitominen oikein onkin tärkeä taito viittajengin jäsenille. Valmiiksi muotoiltujakin sadeviittoja on, mutta niistä taas puuttuu sadeviitan yksi taikaominaisuus: mahdollisuus virittää sadekatos tai tuulensuoja melkein mihin vaan tai käyttää sitä hätämajoitteena.

Sadeviitan sivuilta pilkistävät käsivarret ovat alttiina pisaroiden piiskaamiselle, joten ei ole yhdentekevää mitä viitan alle on pukenut, mutta kaiken kaikkiaan sadeviitta on kyllä varsinainen kaikenkattava hopealuoti, jonka omistajia yhdistää itsevarmuus tilanteessa kuin tilanteessa.

Jos tuo aiemmin mainittu sadeviitan muuntaminen sadekatokseksi tai hätämajoitteeksi jäi kiinnostamaan niin voit käydä lukemassa meidän artikkelin aiheesta sadeviitta kenttämajoituksena.

Loading...