Talvitakit

Meille suomalaisille, jopa täällä etelässä asuville, talvitakki on ehdoton vaatekappale. Tältä sivulta löydät tarjontamme talivisista rotseista. Valikoimasta löytyy erilaisia kylmille keleille tarkoitettuja takkeja, kuten pakkastakki, toppatakki, lämpötakki ja villakangastakki. Näytä koko ryhmäkuvaus

Tuoteryhmät

Kunnon päälliset pakkasille

Meille suomalaisille, jopa täällä etelässä asuville, talvitakki on ehdoton vaatekappale. Tältä sivulta löydät tarjontamme talivisista rotseista. Valikoimasta löytyy erilaisia kylmille keleille tarkoitettuja takkeja, kuten pakkastakki, toppatakki, lämpötakki ja villakangastakki.

Useimmat näistä ovat nimellisesti miesten takkeja, mutta kunhan katsoo koon tarkasti, istuvat ne usein aika hyvin naisillekin.

Monet takeistamme ovat armeija- tai eräilyhenkisiä, mutta myös siviilikäyttöön tarkoitettuja tai toimivia löytyy. Onhan monet nykyään muodikkaat takit alunperin armeijakäyttöön luotuja, esimerkiksi villakangastakki.

Sieltä nykyisistä armeijassa käytettävistä pakkastakeista meillä on tarjota Suomen Puolustusvoimista tutusta nutusta oma variaatio, eli Särmä TST M05 pakkastakki. Tämä on armeijatyylisesti käytännöllisyys edellä suunniteltu, kevyempi ja kenttäkäyttöön toimivampi takki.

Varustelekan ajatusmaailma diktatoi, ettei talvitakki ole välttämättä perinteinen toppatakki, tai inttikieltä käyttäen 'pakkastakki'. Talvitakit voivat olla myös vuorittomia kuoritakkeja; monet armeijan kenttätakit ja parkat noudattavat tätä kerrospukeutumisen periaatetta. Lämmintä alle tarpeen mukaan niin hyvä tulee!

Kerrospukeutuminen on taitolaji

Kovilla pakkasilla koko vaatekaapin päälle pukeminen saattaa pitää kyllä lämpimänä, mutta se ei varmaan liikkuvuuden tai yleisen järkevyyden kannalta ole paras idea. Ollaankin kehitetty ratkaisu, jos tämä on jollekkin ikinä pulma ollut.

Käy tutustumassa neljän vuodenajan vaatetusjärjestelmään, joka on suunnattu erityisesti suomalaisen sotilaan kerrospukeutumiseen: Särmä TST Vaatetusjärjestelmä. Täältä löydät kerrospukeutumisen esimerkkejä ja pukeutumismalleja keliin kuin keliin. Etenkin talvikerrastoon vahva lukusuositus, pakkashousut ja -takit löytyvät myös täältä.

P.S. Tätä voi hyödyntää muussakin talviulkoilussa kuin suomalaisen sotilaan varustuksessa.

Loading...