Hupparit

Tästä kategoriasta löydät meidän hupparit ja hupparitakit. Niistä löytyy omat mallit naisille ja miehille, ja joukossa saattaa olla ylijäämäisiä tuotteitakin. Yleensä niistä löytyy nimensäkin mukaisesti huppu. Huppareista on myös vetoketjullisia malleja, jolloin niitä käytetään hupparitakkina. Sellaisella voi myös larpata Rocky Balboaa. Näytä koko ryhmäkuvaus

Monikäyttöiset hupparit

Tästä kategoriasta löydät meidän hupparit ja hupparitakit. Niistä löytyy omat mallit naisille ja miehille, ja joukossa saattaa olla ylijäämäisiä tuotteitakin. Yleensä niistä löytyy nimensäkin mukaisesti huppu. Huppareista on myös vetoketjullisia malleja, jolloin niitä käytetään hupparitakkina. Sellaisella voi myös larpata Rocky Balboaa.

Meidän merinohupparin historiaa

Särmä Merinohupparin tarina alkoi siitä, kun valtiaamme Valtteri hankki Amerikan ihmemaasta melkein hyvän pyöräilyhupparin parilla sadalla eurolla. Se oli vaatteena ihmeellinen: pystyi pyöräilemään töihin viiden asteen pakkasessa, eikä vaatteista tarvinnut vaihtaa mitään, vaikka sisällä oli 27 astetta lämpimämpää. Merinovilla oli materiaalina erinomainen, mutta hupparissa oli toinenkin hyvä puoli: se ei näyttänyt pyöräilyvaatteelta. Se oli ihan tavallinen vaate, kunhan vaan tosi hyvä liikunnalliseen elämään.

Tässä hupparissa oli kuitenkin pari huonoa puolta, hankalaa saatavuutta ja kallista hintaa edes mainitsematta: hihat eivät olleet tarpeeksi pitkät peittämään ranteita pyöräilyssä, huppu ei toiminut kunnolla kypärän alla, ilman aluspaitaa vetoketju oli suoraan ihoa vasten ja kaikenlaista. Siksi siitä haluttiin kovasti parempi.

Merinovillahupparin teettäminen kuitenkin jännitti tosi paljon: me ei hirveän montaa yli satasen tuotetta oltu tehty silloin, joten vaikka hinta-laatusuhde olisi varmasti hyvä, hinta tuli silti monelle asiakkaalle shokkina. Joten Valtteri piirsi jonkun laskun takapuolelle vähän luonnosta ja törkkäsi sen Lekan Facebookiin: tämmönen haluttaisi tehdä, hinta on varmaan 150 euroa, mitä mieltä? Kun tarpeeksi moni kommentoi kuvalla Frystä setelinipun kanssa, me lähdettiin tekemään tätä.

Merinovillahuppari oli iso intohimon projekti, joten tuotekehityksestä tuli tehtyä monen monta somepäivitystä. Lopullinen suosio löi ällikällä: tiristettiin hinta 130 euroon, joka silti tuntui isolta, mutta eka erä huppareita vietiin käsistä, ja samoin seuraava. Pitkään meni, että huppareiden kysyntä ja meidän uskallus tilata tavaraa kohtasi.

Harva ehkä tuntee hupparin tiukkaa pyöräilyhistoriaa, koska meidänkään huppari ei näytä fillarointivaatteelta. Se on monelle ihan vaan tosi hyvä päällysvaate. Kannattaa silti kokeilla hupparia ikävässäkin säässä: se esimerkiksi sietää pikku sadetta hyvin - ei pitämällä veden ulkopuolella, vaan pysymällä kosteanakin lämpimänä ja mukavana. Taskuratkaisut ovat myös tosi paljon fillarihommat edellä mietittyjä: isoon kengurutaskuun takana saa paljon kamaa ilman, että reidet hakkaavat niihin. Hihataskuun taas menee isokin kännykkä niin, että se on mahdollisimman vähän hikoilevassa kohdassa, ja soittoäänen kuulee kovemmassakin menossa.

Ensiksi tehtiin miesten malli mustana ja pian sen jälkeen mukaan tuli oxblood (valikoimasta jo poistunut väri) ja harmaa. Myöhemmin mukaan tulivat vihreä (2018) ja keltainen (2020). Malli on vuosien varrella päivittynyt vetoketjujen osalta YKK:n laatuketjuihin ja huppua on muokattu paremmin istuvaksi. Naisten malli tuli myyntiin 2018 sinivihreänä ja mustana (poistuva malli). Toki kumpaakin voivat sekä miehet että naiset käyttää, mutta jälkimmäinen on suunniteltu erikseen naisten leikkauksella ja mitoituksella. Naisten hupparissa ei ole vetoketjua.

Merinovillasta valmistetut hupparit sopivat hyvin päälliskerrokseksi tai takin alle välipaidaksi, eikä niitä tarvitse olla jatkuvasti pyykkaamassa. Mahtavaa nähdä, miten jengi edelleen tykkää merinohupparista niin paljon. Se on edelleen Varustelekan parhaiten rahaa tuova tuote. Meillä Varustelekassa merinohuppareita näkee henkilökunnan jokapäiväisessä käytössä, koska ne nyt vaan toimii, perkele!

Varustelekan Särmä

Kun ostat meiltä Särmää, saat hyvää peruskampetta kaikenmoiseen tarpeeseen taatusti mietityillä yksityiskohdilla! Löytyy tavaraa niin arkiseen kaupunkikäyttöön kuin metsässä samoiluunkin, toteutettuna hinta-laatusuhteeltaan mahdollisimman tarkoituksenmukaisesti.

Särmä-tuotteilla on 12 kuukauden materiaali- ja valmistusvirhetakuu. Lue tarkemmat takuuehdot ja ohjeet täältä.

Loading...