Manttelit ja kansitakit

Kansitakki on oiva vaate melkein kaikkiin vuodenaikoihin, koska se suojaa tuulen tuiverrukselta, mutta ei ole tukalan kuuma paitsi kesähelteillä. Perusmalli on niinsanottu Pea Coat, joka mielletään nimenomaan Yhdysvaltain laivaston malliksi. Kansitakissa tyypillisiä piirteitä ovat villakangas ja ankkurinapit kahdessa rivissä. Näytä koko ryhmäkuvaus

Kansitakki on oiva vaate melkein kaikkiin vuodenaikoihin, koska se suojaa tuulen tuiverrukselta, mutta ei ole tukalan kuuma paitsi kesähelteillä. Perusmalli on niinsanottu Pea Coat, joka mielletään nimenomaan Yhdysvaltain laivaston malliksi. Kansitakissa tyypillisiä piirteitä ovat villakangas ja ankkurinapit kahdessa rivissä.

Mantteli on astetta raskaampi, pitkä päällystakki, ja näitähän ei turhaan ole pitkään käytetty karuissa olosuhteissa. Mantteli mielletään vanhanaikaiseksi sotilasvaatteeksi, mutta vaikka se on taistelukentälle auttamattomasti vanhentunut asia, voi siitä loihtia rauhanomaisempaan käyttöön ärhäkän ja pysäyttävän näköisen vaatekappaleen.

Loading...