Sadetakit

Sadetakki on helpoimmin lähestyttävä suoja sadetta vastaan: se puetaan kuin tavallinen takki, mutta pitää vettä. Yksinkertaista! Sadetakki yllä voi tehdä kaikkea mitä muutenkin, mitä nyt reippaasti liikkuessa tulee vähän enempi hiki. Sateenvarjoon verrattuna takki on yliveto, koska se jättää molemmat kädet vapaiksi eikä lähde tuulen mukana, vaan päinvastoin suojaa tuulelta. Näytä koko ryhmäkuvaus

Sadetakki on helpoimmin lähestyttävä suoja sadetta vastaan: se puetaan kuin tavallinen takki, mutta pitää vettä. Yksinkertaista! Sadetakki yllä voi tehdä kaikkea mitä muutenkin, mitä nyt reippaasti liikkuessa tulee vähän enempi hiki. Sateenvarjoon verrattuna takki on yliveto, koska se jättää molemmat kädet vapaiksi eikä lähde tuulen mukana, vaan päinvastoin suojaa tuulelta.

Pienimmillään sadetakki pakkautuu helpoksi nyytiksi mukaan, joten mukautuvuus vaihteleviin olosuhteisiin on hyvä. Sadetakin miinuspuoliin kuuluu heikko suoja jaloille. Sadetakkia pidetään usein jokaisen vaatekaapin perustarpeena, mutta oikeastaan vettähylkivällä softshell-takilla tai vahatulla sekoitekangastakilla pärjää satunnaisessa käytössä oikein hyvin.

Kalvotakki vai kunnon vinyylirotsi sateeseen?

Ns. vedenpitävät ja hengittävät kalvotakit ovat paremmin hengittäviä kuin vinyylitakit, mutta kyllä nekin yllä rehkiessä hiki tulee: tuuletusaukot etenkin kainaloissa tekevät ihmeitä. Yläselkä ja etumus ovat myös otollisia paikkoja ilmanvaihdolle.

Ei-hengittävän materiaalin etuihin kuuluu se, että niistä ei vesi meinaa tulla läpi edes paineella (esim. repun olkaimien vuoksi) ja ne kestävät kulutusta ilman huoltoa mainiosti. Mielestämme takki ilman kalvoa on arkikäyttöön fiksumpi valinta, mutta taidamme olla tässä asiassa nykymuodin ulkopuolella.

P.S. Varmaan kantsii lukea artikkelimme kerrospukeutumisesta, jos kiinnostaa miten säilytetään toimintakyky ja jopa mukava olo eri säätiloissa.

Loading...