Vaatteet Takit Sadetakit

Sadetakit

Täällä olisi meillä myytävät sadetakit. Tässäkin kategoriassa paljon armeijan sadetakkeja ylijäämänä, mutta uuttakin tuotantoa löytyy. Sadetakki yllä voi tehdä kaikkea mitä muutenkin, mitä nyt reippaasti liikkuessa tulee enempi hiki. Sateenvarjoon verrattuna takki on yliveto, koska se jättää molemmat kädet vapaiksi eikä lähde tuulen mukana, vaan päinvastoin suojaa tuulelta. Hommaa siis sadetakki pyöräilyyn tai muihin aktiviteetteihin, joissa ei ilman kahta kättä pärjää. Näytä koko ryhmäkuvaus

Tuoteryhmät

Täällä olisi meillä myytävät sadetakit. Tässäkin kategoriassa paljon armeijan sadetakkeja ylijäämänä, mutta uuttakin tuotantoa löytyy. Sadetakki yllä voi tehdä kaikkea mitä muutenkin, mitä nyt reippaasti liikkuessa tulee enempi hiki. Sateenvarjoon verrattuna takki on yliveto, koska se jättää molemmat kädet vapaiksi eikä lähde tuulen mukana, vaan päinvastoin suojaa tuulelta. Hommaa siis sadetakki pyöräilyyn tai muihin aktiviteetteihin, joissa ei ilman kahta kättä pärjää.

Armeijan sadetakkeja voivat käyttää sekä miehet, että naiset, kunhan kokojen puolesta löytyy se oikea. Etenkin ohkaisimmissa sadetakeissa kannattaa harkita vähän isompaan kokoa, koska sen alle tulee usein jonkinlaista kerrastoa. Toki tuotteiden kokotietoihin on suositeltavaa tutustua erikseen, koska sadetakit ovat usein suunniteltu tilaviksi.

Sadetakeissa on myös paksumpia vedenpitäviä maastotakkeja, joissa on Gore-Tex tai Sympatex-kalvo. Pienimmillään sadetakki pakkautuu pieneksi nyytiksi. Sadetakkia pidetään usein jokaisen vaatekaapin perustarpeena, mutta oikeastaan vettähylkivällä softshell-takilla tai vahatulla sekoitekangastakilla pärjää satunnaisessa käytössä oikein hyvin.

Kuoritakki vai kunnon vinyylirotsi?

Vedenpitävät kuoritakit ovat hengittävät paremmin kuin vinyylitakit, mutta kyllä niidenkin kanssa rehkiessä hiki tulee: tuuletusaukot etenkin kainaloissa tekevät ihmeitä. Ei-hengittävän materiaalin etuihin taas kuuluu se, että niistä ei vesi meinaa tulla läpi edes paineella (esim. repun olkaimien vuoksi), ja ne kestävät kulutusta ilman huoltoa mainiosti. Mielestämme takki ilman kalvoa on arkikäyttöön fiksumpi valinta, mutta taidamme olla tässä asiassa nykymuodin ulkopuolella.

Kantsii myös lukea meidän Särmä TST vaatetusjärjestelmästä, jos kiinnostaa miten kerropukeudutaan sekä säilytetään toimintakyky ja jopa mukava olo eri säätiloissa.

Loading...