Sadetakit

Täällä olisi meillä myytävät sadetakit. Tässäkin kategoriassa paljon armeijan sadetakkeja ylijäämänä, mutta uuttakin tuotantoa löytyy. Sadetakki on helpoimmin lähestyttävä suoja sadetta vastaan: se puetaan kuin tavallinen takki, mutta pitää vettä. Yksinkertaista! Näytä koko ryhmäkuvaus

Tuoteryhmät

SADETAKIT

Täällä olisi meillä myytävät sadetakit. Tässäkin kategoriassa paljon armeijan sadetakkeja ylijäämänä, mutta uuttakin tuotantoa löytyy. Sadetakki on helpoimmin lähestyttävä suoja sadetta vastaan: se puetaan kuin tavallinen takki, mutta pitää vettä. Yksinkertaista!

Sadetakki yllä voi tehdä kaikkea mitä muutenkin, mitä nyt reippaasti liikkuessa tulee vähän enempi hiki. Sateenvarjoon verrattuna takki on yliveto, koska se jättää molemmat kädet vapaiksi eikä lähde tuulen mukana, vaan päinvastoin suojaa tuulelta. Hommaa siis sadetakki pyöräilyyn tai muihin arjen aktiviteetteihin, joissa ei ilman kahta kättä pärjää.

Armeijan sadetakkeja voivat käyttää sekä miehet, että naiset kunhan kokojen puolesta löytyy se oikea. Varsinkin ylijäämätuotteissa kokoihin on vaikeaa vaikuttaa, mutta pyrimme ilmoittamaan kaikissa vaatteissa kokotiedot mahdollisimman tarkasti. Etenkin ohkaisimmissa sadetakeissa kannattaa harkita vähän isompaan kokoa, koska sen alle tulee usein jonkinlaista kerrastoa. Toki tuotteiden kokotietoihin on suositeltavaa tutustua erikseen, koska sadetakit ovat usein suunniteltu tilaviksi. Katso esimerkkinä Särmä TST Hardshell kuoritakki. Tämä on suunniteltu väljäksi päällikerrokseksi.

Osa sadetakeista on ihan paksumpiakin maastotakkeja, jotka on suojattu Gore-Tex tai Sympatex kalvolla tehden niistä vedenpitävän. Pienimmillään sadetakki pakkautuu helpoksi nyytiksi mukaan, joten mukautuvuus vaihteleviin olosuhteisiin on hyvä. Sadetakin miinuspuoliin kuuluu heikko suoja jaloille. Sadetakkia pidetään usein jokaisen vaatekaapin perustarpeena, mutta oikeastaan vettähylkivällä softshell-takilla tai vahatulla sekoitekangastakilla pärjää satunnaisessa käytössä oikein hyvin.

Kuoritakki vai kunnon vinyylirotsi sateeseen?

Ns. vedenpitävät ja hengittävät kuoritakit ovat paremmin hengittäviä kuin vinyylitakit, mutta kyllä nekin yllä rehkiessä hiki tulee: tuuletusaukot etenkin kainaloissa tekevät ihmeitä. Yläselkä ja etumus ovat myös otollisia paikkoja ilmanvaihdolle.

Ei-hengittävän materiaalin etuihin kuuluu se, että niistä ei vesi meinaa tulla läpi edes paineella (esim. repun olkaimien vuoksi) ja ne kestävät kulutusta ilman huoltoa mainiosti. Mielestämme takki ilman kalvoa on arkikäyttöön fiksumpi valinta, mutta taidamme olla tässä asiassa nykymuodin ulkopuolella.

P.S. Varmaan kantsii lukea laatimastamme vaatetusjärjestelmästä, jos kiinnostaa miten kerropukeudutaan sekä säilytetään toimintakyky ja jopa mukava olo eri säätiloissa.

Loading...