Tee-se-itse

Tarvikkeet

Olisiko kiva korjata varusteita tai vaatteita, mutta joitakin oleellisia juttuja puuttuu? Tässä ryhmässä saattais olla just sun puutteisiin sopivaa tarvekalua. Valikoima elää, mutta alla olis esimerkkejä siitä, millaista kampetta täällä usein on. Näytä koko ryhmäkuvaus

Tuoteryhmät

Olisiko kiva korjata varusteita tai vaatteita, mutta joitakin oleellisia juttuja puuttuu? Tässä ryhmässä saattais olla just sun puutteisiin sopivaa tarvekalua. Valikoima elää, mutta alla olis esimerkkejä siitä, millaista kampetta täällä usein on.

Soljet

Onko pistosolki paskana tai D-rengas hävöksissä? Tai kaipaatko liukuv... liukusolkia tai jotakin muita solkia johonkin jänskään projektiin? Tsekkaa meidän valikoima ennen kuin vaivut epätoivon ankeaan alhoon.

Narulukot ja vetoketjut

Ennen vanhaan solmittiin hamppuköyttä umpisolmuun. Nykyään on olemassa fiksumpia ratkaisuja, kuten kolmihaarainen nyöripidike, narulukko ja vetoketjun vetimet. Näillä asioiden sulkeminen ja kiristely vähentää hammasten kiristelyä.

Ompeluvälineet

Ikävä tosiasia on, että kaikki hajoaa joskus. Mutta positiivista on, että kun ostat vanhaa kunnon kampetta, niin se hajoaa myöhemmin ja kun se sitten lopulta hajoaa, sen voi myös korjata. Ja kaikkihan nyt ommella osaa, ja jos ei osaa, niin perkele opettelee. Muutaman kerran kun tökkää neulalla sormeen, niin oppii, että sitä pitää tökkiä siihen ommeltavaan juttuun.

Napit

Napit vittu tulee ja napi vittu menee, mut rokkenroll forever! Napit on siitä ikäviä, että niitä välillä irtoilee varsinkin, jos niistä kiskoo rivakasti tai jos ostaa hiukan huonompilaatuisia tuotteita. Toki niistä hyvistäkin ne joskus irtoaa, ei mikään ole ikuista paitsi sukuviha. Siksi kantsii olla mukana varanappeja ja jotain millä ne saa kiinni, eli siis neulaa ja lankaa.

Teipit

Teipillä korjaa aivan kaiken. Sitäkin meillä on aina silloin, kun se ei ole loppu.

Armeijaylijäämästä raaka-aineeksi?

Sit kun tarvikkeet on kasassa, mutta sopivaa matskua ei löydy mistään, niin kipaise katsastamassa meidän armeijaylijäämäosasto. Siellä on kestävää laatutavaraa todella järkevään hintaan sekä välillä myös sellaista törkeän halpaa kampetta, jota ei välttämättä päällensä pistä pirukaan, mutta josta saa kivasti varaosia tai raaka-aineita. Siellä kannattaa vierailla säännöllisesti, ettei joku just sun tarpeisiin sopiva juttu katoa jonkun toisen ostoskoriin.

Loading...