Niin että valoa pimeyteen, kun kiväärin tai pistoolin kanssa vaeltaa. Miksi ihmeessä? Näytä koko ryhmäkuvaus

Tuoteryhmät

Niin että valoa pimeyteen, kun kiväärin tai pistoolin kanssa vaeltaa. Miksi ihmeessä?

Metsästyslain nojalla on yleisesti kielletty "keinotekoiset valonlähteet ja kohteita valaisevat laitteet sekä peilit ja muut häikäisevät laitteet", joten sitä käyttöä varten nämä eivät ole kaupan.

Viranomaiskäyttöön ja toiminnalliseen ammuntaan

Viranomais- ja sotilaskäyttöä ajatellen tilanne muuttuu ja asevalo on tärkeä työkalu, jonka ansiosta se harvinainen aseenkäyttötilanne muuttuu helpommaksi arvioida: valaistuna mahdolliset uhat näkee paremmin ja päätöstä ei tarvitse tehdä hämärässä.

Toiminnallisissa ampumalajeissa, kuten Finnish Brutality, saatetaan toisinaan pimentää maaleja, jolloin valon käyttö on osa kokonaisvaltaista ampuma- ja aseenkäsittelytaitoa. Tällaisia rasteja on harvoin, joten mikään pakollinen aloittelijan varuste ei asevalo ole, mutta pimeätoimintarastit ovat aina todella hauskoja - niihin kannattaa tutustua!

Sijoita asevalo oikein

Pyri sijoittamaan asevalo siten, että pystyt käyttämään sitä muuttamatta ampumaotetta ja tarvittaessa myös tukipuolelta ammuttaessa. (Huomioi, että perän siirtäminen vasemman ja oikean olan välillä ei välttämättä edellytä ampuma- ja tukikäden välillä vaihtamista!) Valo ei myöskään saisi tulla tielle ammuttaessa esteen yli tai ympäri. Esimerkiksi klo 11 ja 13 ovat hyviä paikkoja.

Kanna mukana myös taskulamppua tai otsavaloa

Asevalo ei korvaa käsivalaisinta. Aina, kun sohotat asevalolla johonkin, osoitat sitä myös aseella. Kanna siksi aina molempia: asevaloa aseessa ja lisäksi taskulamppua tai otsalamppua.

Loading...