Onko hakusessa hyvä retkikirves tai se sulle paras retkisaha? Tästä ryhmästä löydät meidän kaikki kirveet ja sahat, jotka sopii retkeilyyn, metsästykseen ja kaikenlaiseen ulkoiluun sekä tietysti myös kotiin, mökille ja autoon. Näytä koko ryhmäkuvaus

Tuoteryhmät

Onko hakusessa hyvä retkikirves tai se sulle paras retkisaha? Tästä ryhmästä löydät meidän kaikki kirveet ja sahat, jotka sopii retkeilyyn, metsästykseen ja kaikenlaiseen ulkoiluun sekä tietysti myös kotiin, mökille ja autoon.

Retkikirveet

Kirves on erittäin hyödyllinen kapine retkeilijöille ja eränkävijöille. Jos pitää halkoa, teroittaa tai muuten muotoilla kalikoita, kirves hoitaa homman oikein kivasti. Kirveellä myös kaataa, katkoo ja karsii varsin tehokkaasti. Kun sanotaan sana Fiskars, retkikirves tulee monelle ulkoilijalle ekana mieleen. Ja firma tekee oikein laadukkaat kirveet ja monet muutkin työkalut. Mutta erittäin toimivia kirveitä saa myös monelta muulta valmistajalta. Hultafors-retkikirves on erittäin hyvä valinta perinteisemmästä muotoilusta tykkääville.

Mikäli hakusessa on esimerkiksi vanha Billnäs 12.2 tai Kellokoski 12.3, niitä ei enää valmisteta, mutta hyväkuntoisia löytää vielä kirppareilta ja netin kauppapaikoilta hetken aikaa ennen kuin kirveshipsterit on ostanu ne kaikki.

Mikä on sitten se paras retkikirves? Vertailu auttaa sinua tässä asiassa. Netti on pullollaan jos jonkinlaista kirvestestiä. Kantsii pitää mielessä, ettei ole mitään yleispätevää superkirvestä. Ensin tarttee miettiä, mihin hommiin kirvestä tarvitset ja miten luonnossa liikut. Pienet ja kevyet retkikirveet ei sovellu laajamittaiseen metsänraivaukseen ja täysmittainen kirves ei sit taas ole hyvä ultralight-vaellukseen.

Retkisahat

Jos haluat säästää energiaa, saha on parempi vehje puiden pätkimiseen kuin kirves. Hyvä retkisaha on sellainen, joka sopii sun tarpeisiin parhaiten. Mikäli haluat liikkua kevyesti ja sahailun tarve on pieni, pieneen tilaan pakkautuva moottorisahan ketjusta tehty taskusaha on varteenotettava vaihtoehto. Jos pitää sahailla enemmän, taittuva malli, kuten Fiskars-retkisaha, Silky tai joku muu vastaava on parempi. Ja koko sitten sen mukaan, miten paksuja puita haluat sahata ja kuinka isoja juttuja kehtaat repussasi kuljettaa. Mikäli on hankaluuksia valita samantuntuisista se oikea retkisaha, testi voi auttaa. Niitä on YouTube pullollaan. Etsi testaaja, joka käyttää sahaa samansuuntaisesti kuin sinä.

Loading...