Asusteet Päähineet Kenttälakit ja lippalakit

Kenttälakit ja lippalakit

Tästä kategoriasta löydät kenttälakit ja “verikauhat”. Nämä ovat niitä täysin armeijahenkisiä päähineitä, joita saa käyttää myös siviilissä. Tuttuun tapaan meiltä löytyy kenttälakkeja uutena sekä armeijaylijäämänä. Olemme omassa tuotannossamme valmistaneet juurikin suomalaisille tuttuja kenttälakkeja ja verikauhoja myös omilla pienillä muutoksilla ja variaatioilla. Näytä koko ryhmäkuvaus

Tuoteryhmät

Tästä kategoriasta löydät kenttälakit ja “verikauhat”. Nämä ovat niitä täysin armeijahenkisiä päähineitä, joita saa käyttää myös siviilissä. Tuttuun tapaan meiltä löytyy kenttälakkeja uutena sekä armeijaylijäämänä. Olemme omassa tuotannossamme valmistaneet juurikin suomalaisille tuttuja kenttälakkeja ja verikauhoja myös omilla pienillä muutoksilla ja variaatioilla.

Verikauha on saapunut Suomeen Saksan kautta vuonna 1918, josta se levisi nopeasti valkoisten joukkojen käyttöön. Sisällissodan jälkeen lakista tulikin virallinen Suomen sotaväen päähine. Termin “verikauha” alkuperä on tainnut kadota jonnekkin unholaan, ellei se joidenkin isovanhempien muisteloista löydy. Ensimmäiset verikauha tyylisien lakkien käyttäjät olivat kuitenkin saksalaiset ja itävalta-unkarilaiset ensimmäisessä maailmansodassa.

Vasta 2000-luvun alussa verikauhat poistettiin käytöstä Suomessa, kun lippikset ja baretit korvasivat ne. Me olemme valmistaneet vanhan SA M36 kenttälakin uusiotuotantomallin, sekä herätimme vanhan klassikon henkiin myös nykypäiväksi valmistamalla M05-kuviollisen verikauha-kenttälakin. Tätä mallia löytyy myös muilla värivaihtoehdoilla.

Lippalakit

Lippis ei ehkä esittelyä kaipaa, mutta saa sen joka tapauksessa. Kun tulevaisuuden arkeologit määrittelee nyky-Suomen kansallisasua, niin lippalakki siihen aika varmasti kuuluu. Päähine kehitettiin alun perin Jenkkilässä baseballia varten, ja siitä se levisi sitten ihan kaikkeen ympäri maailmaa. Kevyt, ei hiosta ja suojaa kuupan auringolta. Erinomainen kesähattu siis.

Lippis toimii myös salakavalan mainostajan työkaluna ja oman jengin tunnuksena. Toiset tykkää logoista mut toiset ei. Eipä hätää, siihenkin meillä olis ratkaisu. Särmä lippalakissa on meidän tyylikäs logo, jossa on velcropohja. Eli jos jostain kummallisesta syystä et halua meitä mainostaa, voit läntätä siihen päälle minkä tahansa lipun taikka moraalimerkin. Ja jos kaikki logot hiertää niin, ettei veri kierrä, niin lätkäise siihen heijastin. Ne ei saa ahdistaa, kun ne pitää sut hengissä pimeällä.

Loading...