Kenttälakit

Tästä kategoriasta löydät kenttälakit ja “verikauhat”. Nämä ovat niitä täysin armeijahenkisiä päähineitä, joita saa käyttää myös siviilissä. Tuttuun tapaan meiltä löytyy kenttälakkeja uutena sekä armeijaylijäämänä. Olemme omassa tuotannossamme valmistaneet juurikin suomalaisille tuttuja kenttälakkeja ja verikauhoja myös omilla pienillä muutoksilla ja variaatioilla. Näytä koko ryhmäkuvaus

Tuoteryhmät

Tästä kategoriasta löydät kenttälakit ja “verikauhat”. Nämä ovat niitä täysin armeijahenkisiä päähineitä, joita saa käyttää myös siviilissä. Tuttuun tapaan meiltä löytyy kenttälakkeja uutena sekä armeijaylijäämänä. Olemme omassa tuotannossamme valmistaneet juurikin suomalaisille tuttuja kenttälakkeja ja verikauhoja myös omilla pienillä muutoksilla ja variaatioilla.

Verikauha on saapunut Suomeen Saksan kautta vuonna 1918, josta se levisi nopeasti valkoisten joukkojen käyttöön. Sisällissodan jälkeen lakista tulikin virallinen Suomen sotaväen päähine. Termin “verikauha” alkuperä on tainnut kadota jonnekkin unholaan, ellei se joidenkin isovanhempien muisteloista löydy. Ensimmäiset verikauha tyylisien lakkien käyttäjät olivat kuitenkin saksalaiset ja itävalta-unkarilaiset ensimmäisessä maailmansodassa.

Vasta 2000-luvun alussa verikauhat poistettiin käytöstä Suomessa, kun lippikset ja baretit korvasivat ne. Me olemme valmistaneet vanhan SA M36 kenttälakin uusiotuotantomallin, sekä herätimme vanhan klassikon henkiin myös nykypäiväksi valmistamalla M05-kuviollisen verikauha-kenttälakin. Tätä mallia löytyy myös muilla värivaihtoehdoilla.

Se historiasta, sillä löytyyhän valikoimasta myös Puolustusvoimain nykymallin virallinen M05 lippalakki muutamalla muutoksella. Nappaa siis vaikka varusmiespalvelukseen vähän paremmalta päässä tuntuva kenttälakki.

Varustelekan Särmä TST

Sotilas-, reserviläis- ja vaativaan siviilikäyttöön kohdennettu Särmä TST on Varustelekan oma sotilaallisempi tuoteperhe. Tavara on tehty yhteistyössä suomalaisten valmistajien kanssa laadusta tinkimättä. Tarkoituksena on, että jokainen Särmä TST tuote on kenttäkelpoinen kovaankin käyttöön! Katso lisää tuoteryhmästä Särmä TST.

Särmä TST -tuotteilla on 12 kuukauden materiaali- ja valmistusvirhetakuu. Lue tarkemmat takuuehdot ja ohjeet täältä.

Loading...