Riippumattoretkeily

Riippumattoretkeily sopii vapautta rakastaville veijareille. Kevyt ja pieneen tilaan pakkautuva riippumatto kulkee näppärästi niin rinkassa kuin polkupyörän tai prätkän kyydissä. Se on myös nopea pystyttää ja purkaa, eikä vaadi leiripaikalta muuta kuin pari puuta. Se ei tarjoa ihan yhtä paljon suojaa yön möröiltä kuin teltta, mutta kyllä sä siinäkin pärjäät, kun hankit oikeat vehkeet. Näytä koko ryhmäkuvaus

Tuoteryhmät

Riippumattoretkeily sopii vapautta rakastaville veijareille. Kevyt ja pieneen tilaan pakkautuva riippumatto kulkee näppärästi niin rinkassa kuin polkupyörän tai prätkän kyydissä. Se on myös nopea pystyttää ja purkaa, eikä vaadi leiripaikalta muuta kuin pari puuta. Se ei tarjoa ihan yhtä paljon suojaa yön möröiltä kuin teltta, mutta kyllä sä siinäkin pärjäät, kun hankit oikeat vehkeet.

Me kerättiin tähän muutama vinkki, että pääset helpommin riippumattoretkeilyn alkuun. Vaikka olis kiva ostaa aina se markkinoiden kallein vekotin kaikilla härpäkkeillä, niin se ei aina ole järkevää. Eikä turhaa kilkettä kannata hamstrata, kun maailma hukkuu muutenkin tarpeettomaan paskaan. Mieti, missä haluat riippumattoa käyttää ja hanki just siihen sopivat kamppeet. Säästyy rahaa ja hermoja ja maailma pelastuu edes hiukan.

Hyttysverkolla vai ilman

Tää on aika simppeli juttu. Jos meinaat retkeillä pelkästään päivisin omalla pihalla, valitse hyttysverkoton riippumatto. Kun haluat yöpyä siinä kiikussa, ja ötökät ryömii sun uniin, valitse riippumatto hyttysverkolla. Mikäli haluat tehdä molempia, niin ota se jälkimmäinen, kun hyttysverkko suojaa myös kärpäsiltä ja paarmoilta.

Sadesuojaa vai ei

Tykkäätkö löhöillä riippumatossa vain aurinkoisella säällä tai terassilla? Silloin on turha hankkia ylimääräistä sadesuojaa. Mutta maastossa on hyvä varautua siihen, että taivas voi välillä pudota niskaan. Jotta riippumatosta ei tule kylpyammetta, kantsii kuljettaa mukana tarppia eli laavukangasta. Kun virittelet sen riippumaton suojaksi, ei haittaa vesi, lumi eikä päälle putoilevat pikkurisut.

Kylmällä vai lämpimällä kelillä

Päivällä ja tropiikissa ei tartte miettiä lisäeristystä, mutta jos tykkäät liikkua viileämmällä ilmalla etkä halua palella, olis hyvä laittaa jotain selän ja riippumaton väliin. Suomen kesäyötkin on monesti kylmiä, joten tää ei ole pelkkä vuodenaikakysymys.

No mitä sinne sitten topataan? Ihan tavallinen solumuovinen tai ilmatäytteinen makuualusta toimii. Jätä ilmapatja vähän vajaaksi, että se mukautuu paremmin riippumaton muotoon. Kiva vaihtoehto on myös ns. riippumaton alushuopa eli underquilt. Jos haluat selvitä helpolla, hanki riippumatto, jossa on tuplakangas. Ei tartte apinan raivolla rutata riippumaton pohjalle mitään, joka sitten muljahtelee kesken unien minne sattuu. Sen kun liu’utat makuualustan kankaiden väliin. Siihen vielä keliin sopiva makuupussi, niin ei peppu enää palellu.

Turvallista ja mukavaa

Riippumattoretkeily on turvallista, kunhan sen tekee fiksusti. Varmista, että puut kestää, eikä yläpuolella ole epäkuolleita oksia tai muuta isoa ja ilkeää, joka voi hyökätä yöllä sun kimppuun. Käytä vain hyväkuntoisia kiinnikkeitä, jotka on tarkoitettu tähän hommaan. Ja vaikka riippumattoilu ei ole niin tarkka leiripaikan suhteen, ei sinne maton alle kannata silti jättää mitään teräviä kiviä, kantoja tai viuhkamiinoja. I dare you not to be stupid!

Mökillä lekotteluun riittää kapeampikin riippumatto, mutta retkeilyyn on parempi hankkia sua metrin verran pidempi ja niin leveä että siinä uinuu mukavasti viistosti. Tällöin matto ei pistä kroppaa niin pahalle mykkyrälle, ja unenlaatu paranee.

Loading...