Ennen makuualustoja karskit eräjormat katkoivat havuja patjaksi, mutta enää havupetiä ei parane omin luvin viritellä. Onneksi on modernit makuualustat. Kun satsaat makuupussin lisäksi hyvään alustaan, niin risut ja männnynkävyt ei töki niin pahasti. Näytä koko ryhmäkuvaus

Tuoteryhmät

Ennen makuualustoja karskit eräjormat katkoivat havuja patjaksi, mutta enää havupetiä ei parane omin luvin viritellä. Onneksi on modernit makuualustat. Kun satsaat makuupussin lisäksi hyvään alustaan, niin risut ja männnynkävyt ei töki niin pahasti.

Valitse makuualusta käyttötarkoituksen perusteella

Kannattaa ihan aluksi miettiä, tarvitsetko makuualustaa ympäri vuoden vai tiettynä vuodenaikana. Talvella ei takapuoli palellu, kun makuualusta on tarpeeksi paksu. Ja paljaalle maalle kannattaa valita leveämpi alusta kuin mitä teltassa käyttää, ellet nauti uinailusta pöksyt märkinä. Jos edullinen hinta on kova juttu, niin armeijan ylijäämä vois olla siihen ratkaisu. Silloin saat laadukasta kampetta kivaan hintaan. Jos retkeily kiinnostaa, mutta maassa nukkuminen syö rotan lailla, niin riippumatto saattais olla sun juttu.

Solumuovinen makuualusta

Solumuovinen makuualusta on se perinteinen malli. Se on edullinen, kestävä ja hyvin eristävä, mutta vaatii enemmän tilaa kuin ilmatäytteinen. Mutta rinkan päälle tai alle sen paketoi aika näppärästi. Nämä on myös takuulla luotettavia; ei puhkea millään. Näitä löytyy taitettavia ja rullattavia malleja sekä sileinä ja ilmataskuilla. Ne kolot siinä alustassa eristää paremmin kuin täysin sileä makuualusta. Koolla on väliä; mitä paksumpi vehje on, sen paremmalta se tuntuu. Mutta ei nää selälle koskaan ihan niin mukavia ole kuin ilmatäytteiset makuualustat.

Ilmatäytteinen makuualusta

Perinteiseen solumuoviseen makuualustaan verrattuna ilmapatja pakkautuu pienempään tilaan. Siksi se sopii hyvin esimerkiksi polkupyörän tai kajakin kanssa retkeileville. Se on usein myös solumuovista mukavampi. Täytenä siis. Puhjenneena se ei ole kovin kiva. Armeijan makuualustat on astetta jytkympää tekoa, mutta ei niillekään kannata pyllähtää hevifestareiden päätteeksi täydessä sotisovassa. Lämmöneristyskyky riippuu mallista. Talvella ilmatäytteisen alla kannattaa olla solumuovinen makuualusta. Se tuo lisäeristystä, eikä ilmapatjan puhkeaminen kyrsi niin paljoa. Tyyriimpiä nämä makuualustat ovat kuin solumuoviset, mutta hyvät unet on kyllä sen arvoisia.

Loading...