Makuupussin käyttöikää ja -mukavuutta parantaa kummasti lisävarusteilla. Eikä nämä ole mitään markkinaväen höpö höpö -juttuja, vaan ihan oikeasti toimivaa kampetta. Kevyemmässä käytössä pussi pelittää sellaisenaankin, mutta rankat olosuhteet voi pistää sen koville. Näytä koko ryhmäkuvaus

Tuoteryhmät

Makuupussin käyttöikää ja -mukavuutta parantaa kummasti lisävarusteilla. Eikä nämä ole mitään markkinaväen höpö höpö -juttuja, vaan ihan oikeasti toimivaa kampetta. Kevyemmässä käytössä pussi pelittää sellaisenaankin, mutta rankat olosuhteet voi pistää sen koville.

Makuupussin sisäpussi

Ajattelepa, että olet rämpinut tuntitolkulla läpi metrisen hangen ja sen päälle lapioit ukin Kollaajoelta raahaamalla kenttälapiolla teltalle paikan auki. Lopulta kömmit hikisenä ja huohottavana myttynä makuupussiin, kun pesulle ei pääse ennen kuin paluumatkalla. Tajuntaan saattaa hiipiä pieni epäilys. Pinttyyköhän tämä mähnä? Aivan varmasti pinttyy, mutta pussin voi onneksi pestä. Joka pesulla tosin uhraa yleensä palasen lämmöneristyskyvystä. Vehkeet voi jättää pesemättäkin, mutta ennen pitkää syntyy tarve polttaa saastainen säkki roviolla.

Tähän on helppo ratkaisu. Makuupussin sisäpussi, eli makuupussilakana. Ei paina juuri mitään, on helppo pestä ja kestää pitkään. Hintansa arvoinen ostos.

Makuupussin päällinen

Miksi laittaisit makuupussille ylimääräisen kortsun? No kun se suojaa sitä vehjettä. Jos tykkäät nukkua paljaalla maalla, niin Gore-Tex bivy-säkki on kelpo ostos. Suojaa pussia kosteudelta ja kulutukselta ja tekee siitä pikkuisen lämpimämmän.

Vedenpitävä kuljetuspussi taas on paikallaan esimerkiksi kanoottiretkeillessä tai kaatosateella patikoidessa. Majapaikalla on kiva kaivaa ulos täysin kuiva pussi.

Makuupussin kompressiopussi

Tykkäätkö rutistella kaiken pienempään tilaan? Sitten rakastat kompressiopussia. Ei tarvitse enää maata rähmällään sen kirotun mytyn kanssa ja rukoilla sitä pienenemään. Sen kun kiristelet vaan remmeistä. Näillä makuupussin saa tukevasti myös kiinni rinkkaan, jos alkuperäisessä pussissa ei ole tukevia kiinnikkeitä. Voi tätä käyttää myös muiden kamppeiden, vaikkapa toppavaatteiden tiiviimpään pakkaamiseen.

Loading...