Bivy on makuupussin ympärille tarkoitettu säänkestävä kuoripussi. Bivy tai bivvy, tulee sanasta bivouac, joka tarkoittaa yksinkertaisesti ulkona yöpymistä. Tässä yhteydessä ulkona yöpyminen tarkoittaa vielä ilman telttaa tai jopa ilman minkäänlaista suojaa olemista, ihan taivasalla ja säiden armoilla. Siksi bivypussit ovatkin vedenpitäviä, useimmiten hengittävällä kalvolla kuten Gore-texilla varustettuna. Näytä koko ryhmäkuvaus

Tuoteryhmät

Bivy on makuupussin ympärille tarkoitettu säänkestävä kuoripussi. Bivy tai bivvy, tulee sanasta bivouac, joka tarkoittaa yksinkertaisesti ulkona yöpymistä. Tässä yhteydessä ulkona yöpyminen tarkoittaa vielä ilman telttaa tai jopa ilman minkäänlaista suojaa olemista, ihan taivasalla ja säiden armoilla. Siksi bivypussit ovatkin vedenpitäviä, useimmiten hengittävällä kalvolla kuten Gore-texilla varustettuna.

Bivypussi on myös oiva valinta grammanviilaajille – pussi kuitenkin painaa aina vähemmän kuin teltta. Lisäksi yöpaikan rakentaminen on astetta yksinkertaisempaa, makuupussi bivypussiin sisälle, ja ei muuta kuin yöpuulle.

Jos harrastaa muita ulkomajoitteita kuin telttaa, kuten tarppeja, bivypussi on myös varuste paikallaan kun kunnollinen myräkkä yllättää. Vedenpitävyyden lisäksi bivypussi tietysti nostaa makuupussin kanssa käytettynä hieman yhdistelmän lämmöneristyskykyä.

Loading...