Riippumatto toimii mainiosti niin kesämökin pihalla ja terassilla kuin vaelluksella majoitteena. Käypä riippumatto parvekkeelle kaupungissakin. Onko majoitteesi riippumatto, teltta vai tarppi, riippuu siitä, miten tykkäät matkustaa. Riippumatot ovat telttaa kevyempiä ja kätsympiä, mutteivat suojaa ihan yhtä paljon. Vaeltajan riippumatto lisävarusteineen on sit hiukan painavampi kuin pelkkä telttakangas, mutta suojaa paremmin maailman pahuudelta. Näytä koko ryhmäkuvaus

Tuoteryhmät

Riippumatto toimii mainiosti niin kesämökin pihalla ja terassilla kuin vaelluksella majoitteena. Käypä riippumatto parvekkeelle kaupungissakin. Onko majoitteesi riippumatto, teltta vai tarppi, riippuu siitä, miten tykkäät matkustaa. Riippumatot ovat telttaa kevyempiä ja kätsympiä, mutteivat suojaa ihan yhtä paljon. Vaeltajan riippumatto lisävarusteineen on sit hiukan painavampi kuin pelkkä telttakangas, mutta suojaa paremmin maailman pahuudelta.

Riippumattoretkeily sopii vapautta rakastaville veijareille. Kevyt ja pieneen tilaan pakkautuva riippumatto kulkee näppärästi niin rinkassa kuin polkupyörän tai prätkänkin kyydissä. Se on myös nopea pystyttää ja purkaa, eikä vaadi leiripaikalta muuta kuin pari puuta. Se ei tarjoa ihan yhtä paljon suojaa yön möröiltä kuin teltta, mutta kyllä sä siinäkin pärjäät, kun hankit oikeat vehkeet.

Me kerättiin tähän muutama vinkki, että pääset helpommin riippumattoretkeilyn alkuun. Vaikka olis kiva ostaa aina se markkinoiden kallein vekotin kaikilla härpäkkeillä, niin se ei aina ole järkevää. Eikä turhaa kilkettä kannata hamstrata, kun maailma hukkuu muutenkin tarpeettomaan paskaan. Mieti, missä haluat riippumattoa käyttää ja hanki just siihen sopivat kamppeet. Säästyy rahaa ja hermoja ja maailma pelastuu edes hiukan.

Hyttysverkolla vai ilman?

Riippumatto hyttysverkolla vai ilman? Tää on aika simppeli juttu. Oisko kiva yöpyä maastossa luovuttamatta verta miljoonille pikku vampyyreille? Hyttysverkollinen riippumatto on selkeesti sun juttu. Ei tartte muumioitua makuusäkkiin, huitoa hullun lailla, eikä lutrata myrkkyjen kanssa. Hyttysverkko toimii myös päivisin kärpästen ja paarmojen karkoittajana.

Mikäli etsit simppeliä riippumattoa aurinkoisen päivän köllöttelyyn tai hakusessa on riippumatto sisälle, niin hyttysverkoton riippumatto riittää yleensä vallan mainiosti. Hintakin on yleensä edullisempi, eikä tartte pelailla turhaan sen verkon kanssa.

Sääsuojaa riippumatolle?

Päivällä ja tropiikissa riippumatossa löhöillessä ei tartte miettiä lisäeristystä, mutta jos tykkäät retkeillä viileämmällä ilmalla etkä halua palella, olis hyvä laittaa jotain selän ja riippumaton väliin. Suomen kesäyötkin on monesti kylmiä, joten tää ei ole pelkkä vuodenaikakysymys.

No mitä sinne riippumattoon sitten topataan lämmikkeeksi? Ihan tavallinen solumuovinen tai ilmatäytteinen makuualusta toimii. Ilmapatjakin käy, mutta jätä se vähän vajaaksi, että se mukautuu paremmin riippumaton muotoon. Kiva vaihtoehto on myös ns. riippumaton alushuopa eli underquilt. Jos haluat selvitä helpolla, hanki riippumatto, jossa on tuplakangas. Ei tartte apinan raivolla rutata riippumaton pohjalle mitään, joka sitten muljahtelee kesken unien minne sattuu. Sen kun liu’utat makuualustan kankaiden väliin. Siihen vielä keliin sopiva makuupussi, niin ei peppu enää palellu.

Yhyy entä jos sataa?

Etkö riippumattoilekkaan ainoastaan sisällä tai katetulla kolmannen linjan terdellä? Silloin on kannattaa hankkia ylimääräistä sadesuojaa. Maastossa on hyvä varautua siihen, että taivas voi välillä pudota niskaan. Jotta riippumatosta ei tule kylpyammetta, kantsii kuljettaa mukana tarppia eli laavukangasta. Kun virittelet sen riippumaton suojaksi, ei haittaa vesi, lumi eikä päälle putoilevat oravat ja pikkurisut. Näillä vinkeillä pääsetkin sinne sitten terdelle kuivan suun lisäksi kuivin jaloin!

Turvallista ja mukavaa

Riippumattoretkeily on turvallista, kunhan sen tekee fiksusti. Varmista, että puut kestää, eikä yläpuolella ole epäkuolleita oksia tai muuta isoa ja ilkeää, joka voi hyökätä yöllä sun kimppuun. Käytä vain hyväkuntoisia kiinnikkeitä, jotka on tarkoitettu tähän hommaan. Ja vaikka riippumattoilu ei ole niin tarkka leiripaikan suhteen, ei sinne maton alle kannata silti jättää mitään teräviä kiviä, kantoja tai viuhkamiinoja. I dare you not to be stupid!

Mökillä lekotteluun riittää kapeampikin riippumatto, mutta retkeilyyn on parempi hankkia sua metrin verran pidempi ja niin leveä että siinä uinuu mukavasti viistosti. Tällöin matto ei pistä kroppaa niin pahalle mykkyrälle, ja unenlaatu paranee.

Paras riippumatto löytyy vertailemalla ja meidän jengiltä saat myös apua. Toki meidän tuotteilta löytyy useimmiten erinomaiset arvostelut jo valmiiksi, joista voi ammentaa kokemusta.

Loading...