Kaasunaamari pelastaa terveytesi tai ainakin henkesi kun ilmassa on jotakin ei-hengityskelpoista. Lisäksi se voi edesauttaa selviytymistä tilanteissa, joissa toimintakyvyn menettäminen on yhtä vaarallista kuin tukehtuminen sinänsä – kuten taistelussa. Näytä koko ryhmäkuvaus

Tuoteryhmät

Kaasunaamari pelastaa terveytesi tai ainakin henkesi kun ilmassa on jotakin ei-hengityskelpoista. Lisäksi se voi edesauttaa selviytymistä tilanteissa, joissa toimintakyvyn menettäminen on yhtä vaarallista kuin tukehtuminen sinänsä – kuten taistelussa.

Kaasunaamareita on olemassa eri tyyppisiä. Toiset on tarkoitettu enemmän siviilipuolen uhkia vastaan, ja toiset taas Mann gegen Mann -luonteisiin hommiin. Suodattimen asennuspaikka kertoo usein jotain; sotilaspuolen naamareissa se on useimmiten asennettavissa sille puolelle naamaa, jolle kiväärin tukki ei nouse.

Kaasunaamarin suodatin suodattaa ilmasta suodattimen standardien mukaisia aineita, kuten esimerkiksi kaasuja ja höyryjä sekä kiinteitä ja nestemäisiä hiukkasia. Kaasunaamari ei kuitenkaan luo hapettomaan tilaan hengitysilmaa, kuten veden alle, savua ja hiilidioksidia täynnä olevaan huoneeseen tai hapettomaksi menneeseen laivan ruumaan. Esimerkiksi palomiehet eivät savusukella suodattimellinen kaasunaamari yllään, vaan ilmapullon ja paineistetun hengityslaitteiston kanssa.

Kaasunaamari päässä toimiminen vaatii harjoittelua. Etenkin aseen käyttäminen saa uusia ulottuvuuksia, kun et pysty ottamaan tähtäinkuvaa totuttuun tapaan. Aseella täytyy ehkä ampua kallistettuna, tai mahdollisesti joutuu hankkimaan punapistetähtäimen alle korkeamman jalustan. Lisäksi taisteluvarustuksessasi olevien asioiden manipulointi saattaa olla haasteellista, kun kaasunaamari estää suoraan alaspäin katsomisen.

Kaasunaamaria ei välttämättä pidetä päässä jatkuvasti, joten sitä joutuu kantamaan mukanaan. Tähän on keksitty sellainen ratkaisu kuin kaasunaamaritasku, joka kiinnitetään sopivaan paikkaan taisteluvarustusta. Monet sopivan kokoiset yleistaskut toimivat yhtä lailla. Esimerkiksi Scott Promask FM3 mahtuu L-kokoiseen Särmä TST yleistaskuun.

Loading...